Ultimele știri

Comunicat: 24 octombrie 2023 – ziua de naştere a Înaltpreasfințitului Părinte PETRU, Arhiepiscopul Chișinăului, Mitropolitul Basarabiei și Exarhul Plaiurilor

Înaltpreasfințitul Părinte PETRU, Arhiepiscopul Chișinăului, Mitropolitul Basarabiei și Exarhul Plaiurilor, aniversează ziua sa de naștere în data de 24 octombrie 2023.

Cu acest prilej, Centrul Eparhial din Chișinău organizează un eveniment dedicat acestei zile însemnate. Ceremonia va începe la ora 11:00, la Paraclisul Mitropolitan „Sfântul Ioan Teologul” din Chișinău, unde va fi săvârșită o slujbă de Te Deum. Această slujbă reprezintă un act liturgic de recunoştinţă pentru împlinirile marcante din viața Mitropoliei Basarabiei, realizate prin activitatea profundă și prolifică a Înaltpreasfințitului Părinte Mitropolit PETRU.

După slujba de Te Deum, va avea loc un scurt moment aniversar, în cadrul căruia vor fi prezentate mesajele de felicitare venite din partea autorităților de stat, instituțiilor publice, dar și a persoanelor care doresc să transmită personal gândurile lor de apreciere către Părintele Mitropolit.

În această zi specială, echipa administrativă a Mitropoliei Basarabiei aduce un sincer omagiu Înaltpreasfințitului Părinte PETRU, arătându-i recunoștința și aprecierea pentru slujirea Sa exemplară și pentru contribuția Sa semnificativă la dezvoltarea și consolidarea comunității creștin-ortodoxe și a valorilor duhovnicești din regiune.

Părintele Mitropolit PETRU a adus o contribuție deosebită la promovarea culturii, identității și tradițiilor românești, la dezvoltarea comunităților locale și la consolidarea relațiilor ecleziastice și civile. Prin activitatea Sa pastorală, socială, misionară și culturală, Înaltpreasfinția Sa a devenit un model de iubire și dăruire pentru întreaga comunitate.

Toți cei care doresc să se alăture acestei sărbători binecuvântate, pot să participe la evenimentul aniversar din data de 24 octombrie 2023, la Paraclisul Mitropolitan „Sfântul Ioan Teologul” din Chișinău.

Cu acest prilej, transmitem cele mai calde urări de sănătate, fericire și împlinire duhovnicească Înaltpreasfințitului Părinte Mitropolit PETRU, cu ocazia zilei de naștere.

Articole recente

spot_imgspot_img

Articole similare

spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img