Ultimele știri

Comisia de examinare a candidaţilor la hirotonie a Episcopiei de Bălţi s-a întrunit în prima şedinţă

Miercuri, 11 iulie 2018, cu binecuvântarea PS Antonie, Episcop de Bălţi, la reşedinţa episcopală din Bălţi, a avut loc prima şedinţă a Comisiei de examinare a candidaţilor la hirotonie a Episcopiei de Bălţi.

Comisia a examinat candidatura tânărului teolog Anton Mihai pentru hirotonia în diacon.

Preşedintele Comisiei de examinare, PC Părinte Valeriu Cernei, vicar administrativ al Episcopiei de Bălţi, referindu-se la momentul examenului, între altele, a declarat: „Suntem la început de drum. Este prima noastră şedinţă a Comisiei de examinare, în cadrul căreia am examinat candidatura tânărului teolog Anton Mihai pentru a fi hirotonit diacon. Noi, membrii Comisiei, am cercetat, cu atenţie, actele puse la dosarul pentru hirotonie a domnului candidat, apoi i-au fost adresate diferite întrebări, inclusiv întrebări din domeniul liturgic, biblic, istorie, dogmatică şi organizare bisericească. Comisia a dorit să afle dacă tânărul este pregătit pentru misiune creştină în cadrul Episcopiei de Bălţi, care este parte componentă a Mitropoliei Basarabiei, misiune care cere de la candidat pe lângă pregătire intelectuală o conştiinţă a jertfei, ştiindu-se că în acest spaţiu până la biruinţa adevărul eclesiastic este nevoie de multă muncă. Comisia l-a găsit pregătit pe tânărul Mihai pentru a fi hirotonit în diacon şi a făcut recomandările respective Preasfinţitului Antonie. Preasfinţia Sa ne-a atras atenţia, când a fost constituită Comisia de examinare, ca spre hirotonie să fie înaintaţi doar candidaţi pregătiţi, dornici de misiune creştină şi cunoscători ai istoriei bisericeşti din acest teritoriu”. „Candidatul de astăzi, care este şi primul candidat la hirotonie, în nou-reactivata Episcopie de Bălţi, după părerile membrilor Comisiei întruneşte calităţile necesare de a fi cleric al structurii eclesiastice româneşti din acest spaţiu. Bunul Dumnezeu să-i ajute în activitatea sa misionar-pastorală”, a mai specificat PC Părinte Valeriu Cernei.

Prima şedinţă a Comisiei de examinare a candidaţilor la hirotonie s-a desfăşurat sub cerul liber, sediul episcopal aflându-se în reparaţie.

Biroul de presă al Episcopiei de Bălţi

Articole recente

spot_imgspot_img

Articole similare

spot_imgspot_img
spot_imgspot_img