Ultimele știri

ÎPS Petru: „Dumnezeu face și cu noi minuni nenumărate, depinde doar de noi dacă Îl urmăm sau rămânem pasivi în starea noastră de păcat”

   În data de 08 octombrie 2017, în Duminica a XVIII-a după Rusalii, Întâistătătorul Mitropoliei Basarabiei, ÎPS Petru a săvârșit Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie, înconjurat de un sobor de preoți și diaconi, la biserica „Sf. Ap. Petru și Pavel” din Chișinău(preot paroh Prot. Mitrof. Petru Buburuz)

   În cuvântul de învăţătură, rostit după sfânta slujbă, Întâistătătorul Mitropoliei Basarabiei, s-a referit la Evanghelia din Duminica a 18-a după Rusalii. Printre gândurile exprimate în predica rostită ÎPS Petru a menționat: „Evanghelia de astăzi cuprinde unul dintre momentele începutului activității pastorale a Mântuitorului Hristos, atunci când Mântuitorul își alegea ucenicii care îi vor fi alături la săvârșirea minunilor, martori ai cuvântărilor rostite, a patimilor, morții, îngropării, învierii ș.a.m.d., și care mai târziu vor propovădui Cuvântul Evangheliei la toate neamurile. Cum putea să-I convingă mai bine de dumnezeirea Sa decât prin săvârșirea unei minuni, căci chiar dacă toată noaptea au pescuit fără să prindă ceva, la îndemnul Mântuitorului de a arunca mreaja, aceasta s-a umplut încât nu puteau să o scoată din apă.

   Minunea este urmată de un îndemn și de o făgăduință a Mântuitorului. Îndemnul de a-L urma și făgăduința de a-i face pescari de oameni.

   Întradevăr  cei 12 apostoli au devenit pescari de oameni, la care s-a adăugat şi Sfântul Pavel. Ei au fost trimişi de Mântuitorul la toate neamurile pentru a le boteza în Numele Tatălui, şi al Fiului şi al Sfântului Duh… Activitatea Apostolilor o continuă astăzi urmaşii lor, episcopii şi preoţii, care prin taina hirotoniei primesc aceiaşi poruncă şi aceiaşi putere de a fi pescari de oameni. Aceştia sunt chemaţi să aducă în mrejele credinţei sufletele dezorientate şi cufundate în păcat, să le spulbere disperarea, să le dea o rază de nădejde şi să le ducă spre mântuire. Astăzi Dumnezeu face și cu noi minuni nenumărate, însă cu părere de rău mulți dintre noi nu suntem în stare să lăsăm totul în urmă și să-I urmăm Lui… depinde doar de noi dacă Îl urmăm sau rămânem pasivi în starea noastră de păcat”.

   „Să ascultăm de Dumnezeu, urmând poruncile şi învăţătura Sa şi să fim lucrători harnici în Biserica Sa şi să nu fim indiferenţi nici de semenii noştri. Astfel făcând să moştenim viaţa de veci. Aşa să ne ajute Dumnezeu”, a mai spus  Întâistătătorul Mitropoliei Basarabiei.

Biroul de presă al Mitropoliei Basarabiei.

Articole recente

spot_imgspot_img

Articole similare

spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img