Ultimele știri

32 de ani de arhierie ai ÎPS Părinte Mitropolit PETRU

Cu acest prilej, la Paraclisul Mitropolitan „Sfântul Ioan Teologul” din Chișinău, a fost săvârșită Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie de către ÎPS Părinte Mitropolit PETRU, Arhiepiscop al Chișinăului, Mitropolit al Basarabiei și Exarh al Plaiurilor și de PS Părinte Episcop VENIAMIN, Episcopul Basarabiei de Sud, împreună cu un sobor de preoți din Arhiepiscopia Chișinăului.

Răspunsurile la strană au fost date de Corala Mitropoliei Basarabiei „Gavriil Muzicescu”.

La final Înaltpreasfinția Sa a fost felicitat de PS Părinte Episcop VENIAMIN care a vorbit celor de față despre activitatea Părintelui Mitropolit în cei 32 de ani de arhierie. De asemenea, ÎPS Părinte Arhiepiscop CASIAN, Arhiepiscopul Dunării de Jos, a transmis gândurile sale de felicitare, împreună cu ierarhii Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române.

ÎPS Părinte Mitropolit PETRU a mulțumit tuturor celor prezenți pentru felicitările primite și a transmis un mesaj elevilor și studenților cu ocazia începerii noului an școlar și universitar.

 

La acest început de an școlar și universitar 2022-2023, cu multă dragoste și bucurie părintească, binecuvântăm pe toți elevii, studenții, învățătorii, profesorii, cadrele didactice și auxiliare, care în următoarele luni sunt chemați să formeze o comunitate eclesială în societate, bazată pe iubire și ajutor reciproc, menită să le ofere tinerilor o educație temeinică pentru viață.

Această educație cultivată pe parcursul întregii vieți nu se limitează doar la școală ca context, ci include experiențele personale trăite încă din copilărie în cadrul familiei, în Biserică, în anturaje și societate, per ansamblu. De aceea, suntem responsabili să cultivăm prin propria trăire, în sufletele celor care abia se formează, valorile spirituale, morale și patriotice, esențiale vieții pline de armonie, devenind noi înșine repere demne de urmat.

Așadar, vă îndemnăm să cultivați în inimile voastre dragostea necondiționată, prietenia, ajutorul față de semeni, solidaritatea și recunoștința față de toți cei care contribuie la formarea voastră ca oameni, respectiv față de Preabunul Dumnezeu, care ca un Părinte Preaiubitor, ne pune la dispoziție toate cele ce ne sunt de folos. Să vă rugați pururea Lui, pentru a vă trimite ”duhul înțelepciunii și al înțelegerii, să vă lumineze mintea și cugetul și să vă deschidă inima spre primirea învățăturilor celor bune”.

Având ca temelie, valorile creștinești, rugăciunea și dragostea față de aproapele în creșterea și dezvoltarea voastră personală, veți depăși cu ușurință greutățile vieții, trăind în bucurie și lumină cerească, pentru care ne rugăm să le și dobândiți. Vă dorim Har, spor duhovnicesc, sănătate și un an mântuitor, plin de reușite!

Articole recente

spot_imgspot_img

Articole similare

spot_imgspot_img
spot_imgspot_img