Ultimele știri

10 ani de slujire arhierească: ÎPS Petru transmite un mesaj de felicitare Preasfințitului Părinte ANTONIE, Episcop de Bălți

ÎPS Petru, Mitropolitul Basarabiei și Exarhul Plaiurilor, a transmis un mesaj de felicitare cu ocazia aniversării a unui deceniu de slujire arhierească a Preasfințitului Antonie, Episcop de Bălți, și a șase ani de când a fost ales arhipăstor al Eparhiei de Bălți.

În mesajul său, ÎPS Petru a subliniat rolul esențial pe care Preasfințitul Antonie îl joacă în viața spirituală și misionară a Bisericii Ortodoxe Române din Basarabia, evidențiind devotamentul și jertfa Sa neobosită în slujba credincioșilor din zona de nord a Basarabiei.

MESAJUL INTEGRAL:

PREASFINȚIA VOASTRĂ,

Cu ocazia aniversării a unui deceniu de slujire arhierească, precum și a șase ani de când ați fost ales arhipăstor al Eparhiei de Bălți, ne alăturăm bucuriei și recunoștinței pentru darurile pe care Dumnezeu le-a revărsat asupra Preasfinției Voastre și asupra Bisericii Ortodoxe Române din Basarabia prin lucrarea mântuitoare pe care o săvârșiți.

În acești ani, Preasfinția Voastră, ați demonstrat o profundă dedicare și un zel duhovnicesc neobosit în slujba Bisericii lui Hristos, devenind un model viu de dăruire și jertfă pentru toți clericii și credincioșii din zona de nord a Mitropoliei Basarabiei. Activitatea misionară desfășurată cu atâta dragoste și râvnă a întors inimile multor suflete către Blândul Păstor, contribuind semnificativ la întărirea comunităților ortodoxe din această regiune.

Prin grija părintească și înțelepciunea pastorală, ați reușit să promovați valorile tradiționale românești și să sprijiniți numeroase inițiative culturale, educative și caritabile, devenind o sursă mângâiere pentru toți cei aflați în nevoie. Eforturile Preasfinției Voastre au fost întotdeauna îndreptate către consolidarea unității și identității naționale și religioase a credincioșilor din Basarabia, aducându-ne aminte de rădăcinile noastre spirituale și identitare românești.

Așa cum spunea Sfântul Ioan Gură de Aur: „Episcopul trebuie să fie pildă vie a celor duhovnicești, căci el este cel care povățuiește poporul spre mântuire.” Aceste cuvinte reflectă întru totul misiunea și lucrarea pe care Preasfinția Voastră le-ați îndeplinit cu sfințenie și devotament în ultimii zece ani de slujire.

De asemenea, să nu uităm cuvintele Sfântului Antonie cel Mare, ocrotitorul Preasfinției Voastre: „Începutul şi sfârşitul mântuirii este dragostea.” Prin această dragoste, pe care ați manifestat-o neîncetat, ați adus mângâiere și alinare tuturor celor ce au avut nevoie de sprijin și povățuire duhovnicească.

Ne rugăm Bunului Dumnezeu să Vă dăruiască în continuare sănătate, putere și discernământ, pentru a putea duce mai departe misiunea sfântă încredințată, și să Vă binecuvânteze cu har și pace în toate lucrările Preasfinției Voastre.

Cu aleasă prețuire și dragoste frățească în Hristos Domnul,

Articole recente

spot_imgspot_img

Articole similare

spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img