Ultimele știri

Ziua Tuturor puterilor cerești trăită prin Liturghie la Manta-Cahul

   Marți 21 noiembrie, în ziua prăznuirii conform calendarului de stil vechi a Sfinţilor Arhangheli Mihail şi Gavriil și a tuturor cereștilor netrupești puteri, ÎPS Petru, Arhiepiscopul Chişinăului, Mitropolitul Basarabiei şi Exarhul Plaiurilor, a oficiat, împreună cu un sobor de preoţi şi diaconi, Sfânta şi Dumnezeiasca Liturghie la biserica „Sfinţii Arhangheli Mihail şi Gavriil” din satul Manta, Cahul, cu ocazia sărbătoririi hramului acestei localităţi (preot paroh Iulian BUDESCU – vicar administrativ al Episcopiei Basarabiei de Sud).

  În cuvântul de învăţătură adresat creştinilor din Manta, Întâistătătorul Mitropoliei Basarabiei a vorbit despre ierarhia puterilor cereşti şi rolul sfinţilor îngeri în general și în special a Sf. Arhangheli Mihail și Gavriil în iconomia mântuirii neamului omenesc. Între altele, referindu-se la îngerul păzitor al fiecărui creştin,  a specificat: „Creştinul atunci când se botează primeşte un înger păzitor. El ne îndeamnă la fapte bune şi să îndeplinim voia lui Dumnezeu. Dacă vieţuim după învăţătura creştină, atunci îngerul păzitor este aproape de noi. Iar dacă viaţa noastră este plină de păcate, îngerul păzitor se îndepărtează de noi. Dacă îngerul se îndepărtează, noi devenim mai slabi şi mai neputincioşi. Să ne străduim să vieţuim conform cu Evanghelia ca îngerul păzitor să fie mereu alături ca să putem moşteni Împărăţia lui Dumnezeu”.

   Evenimentele au continuat cu înălțarea unui Tede-um de mulţumire pentru toate binefacerile revărsate asupra părintelui paroh, a păstoriţilor săi şi a binefăcătorilor sfântului locaş.

  Părintele Iulian Budescu a mulţumit Înaltpreasfinţitul Petru pentru vizita și binecuvântare arhierească, invitându-l să vină, în mijlocul ortodocşilor din Manta, şi cu alte ocazii. De asemenea părintele paroh a mulțumit pentru împreuna-slujire din zi de hram şi soborului de preoţi care au binevoit sa-I fie alături în această zi de sărbătoare.

Biroul de presă al Mitropoliei Basarabiei.

Articole recente

spot_imgspot_img

Articole similare

spot_imgspot_img
spot_imgspot_img