Ultimele știri

Ziua României trăită în rugăciune la Paraclisul Mitropolitan din Chișinău

În data de 1 decembrie 2018, cu ocazia Zilei Naționale a României la Paraclisul Mitropolitan “Sf. Ioan Teologul” din Chișinău, cu binecuvântarea ÎPS Petru, Arhiepiscopul Chișinăului, Mitropolitul Basarabiei și Exarhul Plaiurilor, un sobor de preoți, în frunte cu PC Potoiereu Andrei Bucliș – Secretarul Cabinetului Mitropolitan, a săvârșit un Te-Deum de mulțumire Lui Dumnezeu, pentru toate binefacerile revărsate asupra întregului popor român.

În cuvântul adresat cu această ocazie, PC Prot. Andrei Bucliș s-a referit la importanța prezenței Lui Dumnezeu în înfăptuirea idealului de unitate al poporului roman, afirmând că, din punct de vedere bisericesc, Unirea este deja înfăptuită prin Mitropolia Basarabiei care este parte componentă a Bisericii Ortodoxe Române.

La slujbă a fost prezent și Excelența Sa, domnul Ambasador al României în R. Moldova, d-l Daniel Ioniță care, în cuvântul adresat, a ținut să mulțumească reprezentanților Mitropoliei Basarabiei pentru receptivitate în organizarea evenimentelor de pomenire a eroilor neamului, datorită jertfei cărora s-a putut înfăptui unirea din 1918.  Excelența Sa a făcut și o incursiune în istoria acestui mare eveniment referindu-se la înțelepții conducători care au știut că un popor puternic trebuie să fie unit.

De asemenea, la eveniment au fost prezenți reprezentanți ai Ambasadei României la Chișinău precum și enoriași ai Paraclisului Mitropolitan dar și alte persone care și-au dorit să fie împreună în rugăciune în acest moment aniversar.

Dupa ceremonialul religios, soborul de preoți, împreună cu credincioșii prezenți au mers spre monumental Sfântului Binecredincios Ștefan cel Mare, unde au depus flori și au cântat cântece patriotice.

Biroul de presă al Mitropoliei Basarabiei.

Articole recente

spot_imgspot_img

Articole similare

spot_imgspot_img
spot_imgspot_img