Ultimele știri

Ziua Armatei Române comemorată la Cimitirul Eroilor Români din Chișinău

   În data de 25 octombrie 2017 când este marcată Ziua Armatei Române Întâistătătorul Mitropoliei Basarabiei, ÎPS Petru a oficiat, însoțit de un sobor de preoți și diaconi, un parastas în memoria ostașilor și eroilor români căzuți în luptă pentru apărarea patriei la Cimitirul Eroilor Români din Chișinău.

   La eveniment au fost prezenți domnul ambasador al României în R. Moldova, excelența sa d-l Daniel Ioniță, atașatul militar al României de la Ambasada României, d-l colonel  Cristi Ladaniuc, d-l Gheorghe Galbura viceministrul apărării al R.M, precum și alți diplomaţi, reprezentanţi ai Ministerului Apărării, veterani, militari, dar şi elevi.

   După oficierea Parastasului de pomenire a eroilor ÎPS Petru referindu-se la importanța momentului a specificat: „Acești ostași pentru care ne-am rugat azi au năzuit să-şi apere patria, fiecare dintre ei, cu gândul ca mai apoi să se întoarcă la casele lor, la familii, la copiii… dar, iată ştiut este că lupta întotdeauna cere jertfă. Unii rămân jertfă pe toată viaţa, devin sfinţi pentru lupta şi vitejia lor, iar unii mai au încă viaţă de la Dumnezeu să se întoarcă la locurile unde s-au născut. Nouă ne revine datoria de a-i pomeni pe acești eroi și de a vorbi generațiilor ce vin despre ei, ca să le servească drept exemplu de apărare a patriei. Prin pomenirea eroilor neamului din trecut putem educa eroi pentru viitor”.

Biroul de presă al Mitropoliei Basarabiei.

Articole recente

spot_imgspot_img

Articole similare

spot_imgspot_img
spot_imgspot_img