Ultimele știri

Vizite pastorale la liceele și școlile din Călărași urmate de o donație de carte românească la Muzeul de Etnografie și Istorie

În data de 09 februarie 2022, Protopopiatul de Călărași din cuprinsul Arhiepiscopiei de Chișinău al Mitropoliei Basarabiei și Exarhatul Plaiurilor, cu binecuvântarea Înatpreasfințitului Părinte Mitropolit PETRU, Părintele Protopop de Călărași Preacucernicul Părinte Protoiereu Valeriu Enachi, Preot Paroh al Parohiei „Sfântul Ierarh Nicolae” din satul Sadova, însoțit de Preacucernicul Părinte Dumitru Rusu, Preot Paroh al Parohiei „Sfânta Cuvioasă Parascheva” din orașul Călărași, au efectuat vizite misionare la Liceele Teoretice:  „Vasile Alecsandri” ( Director Doamna Tihon Ina) și „Mihail  Sadoveanu” ( Director Domnul Gorencioi Valeriu), Școala Primară  ( Director Doamna Trifan Aurelia) și Gimnaziul ,, Ion Creangă” ( Director Doamna Rezanțev Eudochia) din orașul Călărași.

De asemeni au vizitat și muzeul de Etnografie și Istorie din orașul Călărași ( director Doamna Natalia Veleșcu, muzeografii: Doamna Iurcu Mariana și Domnul Iacob Mândrescu) cu o donație de carte, despre marele eveniment al Marii Uniri din 1918  și despre rolul Bisericii Ortodoxe  Române în înfăptuirea Marii Uniri.

Vizitând aceste instituții s-a realizat o deschidere de conlucrare și o căldură prietenească pentru a conlucra în misiunea misionară educativă cu aceste instituții. Desigur perioada pandemică a stagnat  multe intenții   și idei de conlucrare educativă în spiritul românesc.

Conducerea acestor instituții a rămas surprinsă emoțional de această donație de carte din partea Mitropoliei Basarabiei, exprimând conlucrare pentru viitoare evenimente în spiritul educativ românesc, social și  filantropic.

Distinșii Directorii a acestor instituții au mulțumit cu profundă recunoștință pentru tot ce se implică  Biserica în educarea morală spirituală a elevilor.

 

 

Articol redactat de Părintele Arhidiacon Constantin Olariu.

Articole recente

spot_imgspot_img

Articole similare

spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img