Ultimele știri

Vizita pastorală a Înaltpreasfințitului Părinte Petru în parohia din Stolniceni, Ungheni

Chiriarhul, întâmpinat de Părintele paroh Alexei Odainîi și de enoriașii săi după tradiția locală cu flori, pâine și sare, a săvârșit Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie a Sfântului Ioan Gură de Aur în Biserica „Sfântul Mare Mucenic Dimitrie”, fiind înconjurat de un sobor de preoți și diaconi din care au făcut parte clerici din Protopopiatul Ungheni, respectiv din Centrul Eparhial.

Mai cu seamă, la acest eveniment a fost prezent și Preacucernicul Părinte Vasile Alcaz, Protopopul de Ungheni, care de fiecare dată manifestă responsabilitate, consacrare și implicare în toate activitățile desfășurate de preoții Protopopiatului pe care îl reprezintă.

Cu binecuvântarea Ierarhului, Părintele Arhidiacon Constantin Olariu a rostit o omilie în timpul împărtășirii clericilor, pornind de la pericopa evanghelică a Sâmbetei a 22-a după Rusalii, despre darurile Duhului Sfânt care sunt împărtășite tuturor prin Sfintele Taine, peste veacuri.

În semn de apreciere pentru lucrarea pastorală și edilitară, Înaltpreasfințitul Petru, l-a decorat pe Părintele paroh Alexei Odainîi cu dreptul de a purta mitră și cruce cu pietre scumpe.

La rândul lor, Părintele paroh dimpreună cu Părintele Protopop i-au mulțumit Ierarhului pentru prezență și binecuvântare, considerând că acest eveniment va fi înscris în istoria parohiei din satul Stolniceni, raionul Ungheni.

Articole recente

spot_imgspot_img

Articole similare

spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img