Ultimele știri

Vizită importantă la Mitropolia Basarabiei: Secretarul General Adjunct al NATO, Domnul Mircea Geoană, discută cu ÎPS Părinte PETRU despre inițiative mari în perspectivă

Astăzi, Domnul Mircea Geoană, Secretarul General Adjunct al NATO, însoțit de Domnul Dragoș Manea, Șeful de cabinet al Secretarului General Adjunct, a făcut o vizită deosebit de importantă la sediul Mitropoliei Basarabiei din Chișinău. Într-un dialog constructiv, el a discutat cu Înaltpreasfințitul Părinte PETRU, Mitropolitul Basarabiei și Exarhul Plaiurilor, despre subiectele de interes comun.

Discuțiile au avut ca puncte centrale:

1. Relația cu autoritățile de la Chișinău: În cadrul întâlnirii, ÎPS Părinte PETRU a adus în discuție relația strânsă pe care Mitropolia Basarabiei tinde să o construiască cu autoritățile din Republica Moldova, evidențiind atât punctele forte ale acestei relații, cât și provocările cu care se confruntă.

2. Colaborarea cu alte organizații nonguvernamentale: În contextul diversității culturale și sociale din Republica Moldova, discuțiile s-au concentrat și pe relația Mitropoliei Basarabiei cu alte structuri non-profit din țară, subliniind importanța dialogului și a cooperării pentru promovarea valorilor și a cauzelor comune.

3. Viitoare inițiative și proiecte de importanță majoră: Cu binecuvântarea ÎPS Părinte Mitropolit PETRU, Părintele Arhidiacon Maxim Sturza, Consilier pentru Relațiile cu Instituțiile Statului, a prezentat Domnului Secretar General Adjunct un raport detaliat despre viitoarele inițiative și proiecte de importanță majoră ale Mitropoliei Basarabiei. Aceste proiecte vor fi realizate în colaborare cu suportul autorităților de la București și al altor parteneri externi, reprezentând o perspectivă strălucitoare pentru comunitatea religioasă și pentru întreaga societate.

De asemenea, s-a mai subliniat importanța continuării parcursului european al țării și s-a reafirmat determinarea Mitropoliei de a consolida parteneriatele dintre instituțiile statului și comunitățile religioase din Republica Moldova.

În semn de recunoștință pentru vizită, ÎPS Părinte PETRU a mulțumit Domnului Mircea Geoană pentru sprijinul și siguranța pe care le reprezintă instituția sa. Înaltpreasfinția Sa a subliniat că credincioșii Mitropoliei se simt acum în deplină siguranță, libertate și stabilitate, având încredere în parteneriatul solid și de nădejde cu NATO.

Această vizită istorică rămâne un moment semnificativ în relația dintre Mitropolia Basarabiei și partenerii săi internaționali, aducând speranță și posibilități noi pentru comunitatea ortodoxă și pentru Republica Moldova în ansamblu.

Galeria foto completă poate fi accesată pe pagina noastră de Facebook:

Articole recente

spot_imgspot_img

Articole similare

spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img