Ultimele știri

Un secol de la Unirea Basarabiei cu România, comemorat la Mitropolia Basarabiei

La 27 martie 2018, când toți românii au sărbătorit un secol de la Unirea Basarabiei cu Patria-Mamă România, la Paraclisul Mitropolitan din Chişinău, a fost oficiat, în prezența ÎPS Petru, Arhiepiscopul Chișinăului, Mitropolitul Basarabiei și Exarhul Plaiurilor, un sobor de preoţi şi diaconi un Te-Deum de mulțumire Lui Dumnezeu pentru toate binefacerile revărsate asupra întregului nostru popor. Soborul de clerici, în frunte cu PC preot Protoiereu Mitrofor Petru Buburuz, au înălţat rugăciuni de mulţumire Bunului Dumnezeu pentru binefacerile revărsate peste românii din Basarabia, în anul 1918, când s-au unit cu fraţii lor de peste Prut, iar în această zi, în acest an s-au împlinit o sută de ani de la acest mare eveniment.

După săvârșirea momentului de rugăciune, cu binecuvântarea ÎPS Petru, PC părinte Petru Buburuz a rostit câteva cuvinte în care și-a exprimat dorința ca întregul nostru popor să poată gândi, vorbi și trăi în acelaș stat românesc.

Întâistătătorul Mitropoliei Basarabiei, ÎPS Părinte Mitropolit și Exarh Petru a menționat: “Noi, ca și biserică, ne-am unit cu Patria-Mamă încă din 1992 atunci când am reactivat Mitropolia Basarabiei sub oblăduirea canonică a Bisericii-Mame, a Patriarhiei Române. Chiar dacă mulți speculează multe, nu putem nega faptul că vorbim aceeași limbă, avem aceeași istorie și tradiții – deci suntem același neam, și asta o putem afirma fără a intra în polemici politice. Apartenența la neam nu trebuie influențată de jocuri geo-politice …. Putem spune multe dar, până la urmă adevărul care nu poate fi negat este că toți clericii din Basarabia, cu mici excepții, indiferent de mitropolia din care fac parte, săvârșim sfintele slujbe în limba română, iar acest lucru trebuie să ne unească în loc să ne dezbine” .

Biroul de presă al Mitropoliei Basarabiei.

Articole recente

spot_imgspot_img

Articole similare

spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img