Ultimele știri

Un nou program de studii de licență, specializarea „Teologie Ortodoxă Pastorală”, înființat la Chișinău prin extensiunea UAIC

Joi, 15 decembrie 2022, Rectorul Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași (UAIC), prof. univ. dr. Tudorel TOADER, a avut o întâlnire cu Conf. univ. dr. Igor ȘAROV, Rectorul Universității de Stat din Moldova, în cadrul căreia a fost semnat acordul de colaborare dintre cele două universități privind înființarea Extensiunii universitare a UAIC la Universitatea de Stat din Moldova, începând cu anul universitar 2023-2024.

Activitatea acesteia, privește funcționarea unui program de studii de licență „Teologie Ortodoxă Pastorală”, cu o durată de 4 ani, diplomele de finalizare a studiilor de licență fiind acordate de către UAIC.

La ședință a fost prezent și Prof. dr. pr. Ion Vicovan, Decanul Facultăţii de Teologie Ortodoxă „Dumitru Stăniloae” din Iași.

Înființarea acestei extensiuni este rezultatul inițiativei, demersului și binecuvântării acordate de către Înaltpreasfințitul Părinte Petru, Mitropolit al Basarabiei, respectiv a Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române, în baza Protocolului de colaborare încheiat între Ministerul Educației, Tineretului și Sportului din România și Ministerul Educației din Republica Moldova.

De asemenea, noua extensiune se bazează pe sprijinul oferit de statul român tinerilor din diaspora pentru accesul la studiile în limba română.

Conform acordului încheiat, Universitatea de Stat din Moldova v-a pune la dispoziție spațiile sale pentru desfășurarea procesului de învățământ. De asemenea, studenții Extensiunii vor avea posibilitatea de a participa la activități și manifestări științifice, cultural-artistice, sportive și sociale împreună cu studenții Universității de Stat din Moldova.

Mitropolia Basarabiei este recunoscătoare celor două instituții universitare pentru că au răspuns prompt nevoilor educaționale, spirituale și culturale, ale tinerilor din Basarabia, facilitând accesul la un program de studii de Teologie Ortodoxă.

Articole recente

spot_imgspot_img

Articole similare

spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img