Ultimele știri

Tabăra Nemțișor 2019: ”Sfânta Liturghie – izvorul vieții veșnice!

Cu ajutorul lui Dumnezeu și cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Mitropolit Teofan, Mitropolitul Moldovei și Bucovinei și a ÎnaltPreasfințitului Părinte Petru, Mitropolitul Basarabiei, Departamentul Misiune pentru Tineret din cadrul Sectorului de Misiune al Arhiepiscopiei Iașilor  în colaborare cu ATOR  și ASCOR Iași va organiza în Poiana Prieteniei de la Nemțișor (în vecinătatea Mănăstirii Neamț și a Schitului Icoana), în perioada 21 – 24 iulie 2019, cea de a X-a ediție a Taberei Nemțișor.

            Tema întâlnirii de anul acesta este: „ Sfânta Liturghie – izvorul vieții veșniceLa acest eveniment sunt așteptați 600 de tineri din zona Moldovei, dar şi din Republica Moldova.

La acest eveniment sunt așteptați să participe și un număr de 10 tineri din Arhiepiscopia Chișinăului cu vârsta între 16 – 30 ani. 

            Înscrierea la eveniment este condiționată de:

1. participarea la tot programul (de duminică, 21 iulie, de la ora 16.00 până miercuri, 24 iulie, la ora 15.00; tinerii care nu vor putea participa la tot programul nu pot fi înscriși);

2. completarea și trimiterea până la data de 4 iulie 2019 la această adresa de e-mail(inscrierenemtisor@gmail.com) a tabelul completat cu datele tinerii ce doresc să participe la tabără;

3. achitarea până la data de 4 iulie 2019 de către fiecare participant și însoțitor de grup a sumei de 60 RON (250 lei MDL) pentru cheltuielile legate de masă (transportul până la Nemțițor și retur, ca și până acum, va fi suportat de fiecare participant). 

          Fiecare participant va avea obligatoriu la el: izopren, sac de dormit și pătură, haine groase, căciulă, șapcă/pălărie (pentru soare),încălțăminte închisă (pantofi sport, adidași), lanternă, haină de ploaie/umbrelăelemente de port popular (ie, brâu, bundiță – ziua de marți fiind dedicată portului popular). (În anii precedenți unii preoți însoțitori, responsabili de înscrierea tinerilor au omis să comunice tinerilor aceste informații, iar tinerii au suferit de frig.)

            Vă rugăm ca membrii filialelor ATOR sau al grupurilor parohiale să aducă steagul filialei ATOR sau al grupului din care face parte. Cine nu are steag de la edițiile trecute, este rugat să anunțe pe mail până la data de 1 iulie 2019, pentru a avea timp să vă  facem unul. Costul pentru steag este de 40 lei. Cei care doresc să le procurăm noi torța și gaz pentru parada de la deschidere, vor fi nevoiți să mai plătească 15 lei pentru torță și gaz. Tot până la această dată va fi nevoie să fie trimis și catrenul care prezintă grupul/filiala care va defila.

          Vă așteptăm pentru a construi împreună amintiri și prietenii frumoase în Poiana Prieteniei de la Nemțișor!

Informații suplimentare vă oferă Pr. Nicolae Crețu, responsabilul de organizarea grupului din partea Arhiepiscopiei Chișinăului, la numărul de telefon 068023999. Anunțul se adresează tinerilor din parohiile Mitropoliei Basarabiei, Arhiepiscopia Chișinăului, care se implică active în viața parohială.

Așteptăm să vă înscrieți!

Articole recente

spot_imgspot_img

Articole similare

spot_imgspot_img
spot_imgspot_img