Ultimele știri

Sprijin financiar oferit de Biserică pentru o familie greu încercată de incendiu

Biserica Ortodoxă Română a venit în sprijinul familiei Gavriliuc din Parohia „Acoperământul Maicii Domnului” – Romanovca, Protopopiatul Ungheni, Arhiepiscopia Chişinăului, Mitropolia Basarabiei și Exarhatul Plaiurilor. În noaptea de 22 spre 23 mai 2021, locuinţa familiei Gavriliuc a ars în urma unui incendiu.

Acoperişul a fost distrus în totalitate, iar majoritatea camerelor au fost afectate. În miez de noapte, cei şapte membri ai familiei au ieşit din casă privind neputincioşi la agoniseala de o viaţă cum se năruie din cauza focului. Duminică, după Sfânta Liturghie, părintele paroh Nicolae Tverdostup a ajuns la casa familiei Gavriliuc pentru a-i încuraja şi le-a oferit un mic ajutor financiar. Astfel, părintele paroh a cerut ajutorul fraţilor români de dincolo de Prut din Biserica Ortodoxă Română. În după-amiaza zilei de luni, 24 mai, o delegaţie de la Mănăstirea Hadâmbu a ajuns la Romanovca.

Arhimandritul Nicodim Gheorghiţă, stareţul Mănăstirii Hadâmbu, a dorit să fie alături de familia greu încercată, pe care a cunoscut-o la Sfânta Liturghie oficiată în biserica Parohiei Romanovca sâmbătă, 22 mai, de către Înaltpreasfințitului Părinte Mitropolit Petru, Arhiepiscopul Chișinăului, Mitropolitul Basarabiei și Exarhul Plaiurilor.

Mezinii familiei, cu multă răbdare, au participat la slujbă şi s-au împărtăşit cu Trupul şi Sângele Mântuitorului Hristos. Părintele stareţ Nicodim a amintit că în urmă cu mai mulţi ani, Mănăstirea Hadâmbu a trecut printr-o astfel de încercare, astfel că a dorit să arate dragoste faţă de cei cuprinşi de întristare. Vera Buga, primăriţa oraşului Corneşti, i-a descris în puţine cuvinte pe membrii familiei Gavriliuc. În acelaşi timp, a menţionat că va propune în consiliul municipal acordarea unui sprijin financiar. Gavriliuc Raisa, care a muncit aproape două decenii în străinătate pentru casa în care locuieşte şi pentru a-şi ţine copiii la şcoală, ne-a povestit cum s-a petrecut incendiul din seara zilei de 22 spre 23 mai.

Biserica Ortodoxă Română, prin intermediul Mănăstirii Hadâmbu, a dăruit o sumă de bani necesară cumpărării materialelor de construcţii.

Astfel, pe lângă ajutorul financiar oferit de părintele paroh Nicolae Tverdostup, părintele stareţ Nicodim Gheorghiţă a dăruit o sumă de bani, alimente şi dulciuri copiilor. Ajutorul financiar oferit familiei încercate din Romanovca arată că Biserica Ortodoxă Română îi iubeşte pe fraţii ce trăiesc pe un teritoriu desprins din Patria Mamă. Amintim că Parohia Romanovca s-a bucurat în ultimii ani de susţinere din partea Mănăstirii Hadâmbu. Pe lângă aportul adus la ridicarea clopotniţei şi la oferirea de daruri familiilor cu o situaţie materială precară, părintele stareţ Nicodim Gheorghiţă a oferit creştinilor din această parohie un pelerinaj la câteva mănăstiri din judeţul Iaşi, începând cu închinarea la moaştele Sfintei Cuvioase Parascheva de la Iaşi.

 

Articol redactat de Constantin Ciofu.

Articole recente

spot_imgspot_img

Articole similare

spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img