Ultimele știri

Societatea Femeilor Ortodoxe din Episcopia de Bălți continuă să împlinească fapte bune

Duminică, 1 octombrie 2023, un grup de doamne din cadrul Societății Femeilor Ortodoxe (SFO) din Episcopia de Bălți au desfășurat o inimoasă acțiune de caritate. Cu binecuvântarea Preasfințitului Antonie, Episcopul de Bălți, ele au vizitat domiciliile a 15 persoane în vârstă, locuitori ai municipiului Bălți. Acești bătrâni, aflați în condiții modeste și izolați din cauza vârstei și a problemelor de sănătate, au primit vizita călduroasă a acestor voluntare.

Identificarea persoanelor aflate în nevoie a fost posibilă cu sprijinul Direcției de Asistență Socială din municipiul Bălți, cu care Societatea Femeilor Ortodoxe desfășoară o fructuoasă colaborare. Fiecare beneficiar a primit un generos pachet cu produse alimentare, fiecare pachet cântărind între 12 și 13 kilograme.

Liliana Lungu, președinta SFO Bălți, a exprimat sentimentele din sufletul acestor voluntare, afirmând:

„Am trăit momente deosebite. Am alocat câteva ore din programul nostru, dar am învățat lecții importante pentru întreaga viață. Acești oameni, fie ei foști profesori, ingineri, medici sau vânzători, care astăzi se confruntă cu singurătatea și fragilitatea din diferite motive, ne-au întâmpinat cu bucurie. Am citit în ochii lor recunoștința și înțelepciunea. Toți au mulțumit cu inimă și au menționat că aceste vizite le dau putere și încredere în viață.”

„Continuăm cu încredere lanțul faptelor bune și credem ferm că Dumnezeu lucrează prin oameni, fiind astfel capabili să contribuim la îmbunătățirea lumii.”

Doamna Liliana Lungu a subliniat că pachetele cu produse alimentare au fost oferite generos de către Episcopia de Bălți și au fost donate de Părintele Arhimandrit Nicodim Gheorghiță, starețul Mănăstirii Hadâmbu din Arhiepiscopia Iașilor.

Societatea Femeilor Ortodoxe din Episcopia de Bălți a fost înființată cu binecuvântarea Preasfințitului Antonie, Episcopul de Bălți, la data de 18 decembrie 2018 și a fost înregistrată la I.P. „Agenția Servicii Publice” la data de 17 ianuarie 2019. Scopul acestei societăți este de a promova și valorifica virtuțile creștine în familie, școală și viața publică, contribuind la implicarea activă a femeilor creștine ortodoxe în comunitatea națională, pentru o viață mai bună.

Sursa: Biroul de presă al Episcopiei de Bălţi.

Articole recente

spot_imgspot_img

Articole similare

spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img