Ultimele știri

†) Slujbă Misionară în parohia „Adormirea Maicii Domnului” din s. Climăuți, r. Dondușeni

Biserica a fost construită în anul 1787 de către enoriaşii din sat. În anii 1866 şi 1874, a fost renovată. Clădirea a fost construită din bârne, în interior şi exterior structurată cu scândură din lemn de brad. Din punct de vedere arhitectural, biserica este în stil grecesc. Clopotnița este în stil brâncovenesc.

Materialele de construcţie folosite la edificarea bisericii au fost: lemn de brad, iar ulterior clopotniţa şi cupola au fost renovate cu tablă metalică zincată.

Din păcate, la data de 29 Noiembrie 2016, din cauza unui incendiu, biserica a fost distrusă în proporțiile care nu permit restaurarea acesteia.

Parohia, având circa 950 locuitori, a început construcția unei noi biserici din primavara anului 2019, de aceea părintele paroh a creat mai multe posibilități ca oamenii de bună credință de pretutindeni să poată oferii donații.

 

http://www.parohiaclimauti.net/index.php/donatii

 

 

Pe, 2 decembrie, Înaltpreasfinţitul Părinte Petru, Arhiepiscop al Chişinăului, Mitropolit al Basarabiei şi Exarh al Plaiurilor şi PS Antonie, Episcop de Bălţi, înconjuraţi de un sobor de preoţi, au sfinţit piatra de temelie a noii biserici.

 

 

 

Înaltpreasfinția Sa a apreciat eforturile părintelui, dar și a parohiei, care au fost depuse pentru ridicarea acestei biserici, la care au ajutat în mod special  Secretariatul de Stat pentru Culte din România, societatea Climauțanul, frații Ioan și Vladimir Prepeliță, preoți și parohii din Mitropolia Basarabiei și România.

Articol redactat de Părintele Diacon Constantin Olariu

Articole recente

spot_imgspot_img

Articole similare

spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img