Ultimele știri

Slujbă de Te Deum la Paraclisul Mitropolitan din Chișinău: Rugăciuni pentru comemorarea făuritorilor Unirii Principatelor Române și pentru viitorul reîntregit al poporului român

Astăzi, la Paraclisul Mitropolitan „Sfântul Ioan Teologul” din Chișinău, s-a desfășurat o ceremonie religioasă solemnă dedicată aniversării a 165 de ani de la Unirea Principatelor Române, un moment crucial din istoria națională care a avut loc pe 24 ianuarie 1859.

Soborul de preoți, alcătuit din membrii administrației eparhiale și protopopii Arhiepiscopiei Chișinăului, s-a unit în rugăciune pentru înaintașii noștri, eroii făuritori ai Unirii, și au invocat binecuvântarea cerească a Harului asupra prezentului și viitorului poporului român.

La încheierea slujbei, Părintele Victor Ghimpu, consilierul economic al Mitropoliei Basarabiei, a rostit mesajul Preafericitului Părinte Patriarh Daniel, un omagiu adus făuritorilor Unirii. A urmat discursul Părintelui Constantin Olariu, secretarul Mitropoliei Basarabiei, care a transmis mesajul ÎPS Părinte Petru, Mitropolitul Basarabiei.

În cuvântul său, ierarhul a subliniat nu doar importanța istorică a Unirii, ci și rolul crucial al Bisericii în realizarea acestui ideal național. Totodată, ierarhul a evidențiat responsabilitatea noastră de a perpetua valorile naționale și spirituale transmise de înaintași.

În semn de recunoștință față de preoți, credincioși și reprezentanții mass-media pentru participarea la această ceremonie solemnă, Părintele secretar a transmis gândurile de mulțumire ale Înaltpreasfințitului Părinte Petru. De asemenea, cu ocazia acestei slujbe speciale, preoții slujitori au primit în dar, din partea ÎPS Petru, Mitropolitul Basarabiei, o colecție de reviste și cărți duhovnicești, menite să îmbogățească cunoștințele lor și să sprijine eforturile continue în slujirea comunității și păstrarea tradițiilor românești.

Menționăm că mai mulți clerici care nu au putut ajunge la Paraclisul Mitropolitan din Capitală au organizat sau participat la evenimentele dedicate Unirii Principatelor Române în parohiile și protopopiatele de care aparțin. Aceste manifestări au adus în atenție importanța memoriei istorice și a unității spirituale în construirea viitorului comun al poporului român de pretutindeni.

Articole recente

spot_imgspot_img

Articole similare

spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img