Ultimele știri

Slujba de sfințire a Cimitirului Eroilor din satul Sofia, raionul Hîncești

La eveniment au participat Excelența Sa, Domnul Daniel Ioniță, Ambasadorul României în Republica Moldova, Excelența Sa, Domnul Anatolie Nosatîi, Ministrul Apărării al Republicii Moldova, Domnul Mihai Postovaru, Președintele Asociației Veteranilor de Război a Armatei Române și alte oficialități din România și Republica Moldova.

Printre mulțimea adunată la comemorarea Eroilor Români a fost prezent un veteran de război care a luptat în Armata Română în timpul celui de-al doilea război mondial. Domnul Constantin Cojocaru, în vârstă de 102 ani, a menționat în discursul său: „Când am intrat în Armata Română la 1 aprilie, la cotul Donului se vărsa sânge românesc”.
 

În cadrul ceremoniei de inaugurare a cimitirului s-a oficiat o slujbă de parastas în memoria eroilor români căzuți pe toate câmpurile de luptă și din toate timpurile.

În anul 1944, pe 25 octombrie, Armata Română a eliberat de sub ocupație orașul Carei. Acea dată a coincis cu ziua de naștere a Regelui Mihai I, iar ostașii români, prin bătălia lor, au dat o dublă semnificație momentului. În anul 1959, printr-un decret, ziua de 25 octombrie a devenit Ziua Armatei Române.

 

 

Sursa video: http://tvrmoldova.md/

Articol redactat de Părintele Arhidiacon Constantin Olariu.

Articole recente

spot_imgspot_img

Articole similare

spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img