Ultimele știri

Slujbă arhierească la parohia „Nașterea Maicii Domnului”, s. Sinești, r. Ungheni

       În cadrul Sfintei Liturghii, ÎPS Părinte Mitropolit a hirotonit în treapta de diacon pe tânărul teolog Grigore Mihai, pe seama parohiei “Nașterea Maicii Domnului” din s. Sinești.

Părintele Protoiereu Vasile Alcaz, Protopop de Ungheni, a primit de la ÎPS Părinte Mitropolit Petru, distincția de a purta Mitră, pentru activitatea deosebită social-misionară în cadrul Mitropoliei Basarabiei.

La finalul Sfintei Liturghii ÎPS Părinte Mitropolit a oferit Gramata Mitropolitană, Ordinul Stefan cel Mare și Sfânt, gradul al II-lea, Domnului Primar Iurie Țăruș, în semn de înaltă apreciere și prețuire pentru promovarea și susținerea Bisericii. La rândul său, domnul primar, a oferit Părintelui Mitropolit o Diplomă de Excelență, pentru merite deosebite pentru reactivarea și promovarea Mitropoliei Basarabiei, pentru slujire cu credință în tot arealul românesc. Distincții au mai primit și Domnii Vitalie Risipanu, Mihail Nistor și Petru Bulmaga, ctitori ai sfântului lăcaș.

La întoarcerea spre Chișinău, ÎPS Părinte Mitropolit Petru, a oprit pe la parohia „Sfântul Mare Mucenic Gheorghe” din s. Drujba, r. Ungheni, unde părintele paroh Iulian Gâscă, cu mare stăruință, susținut de comunitate, construiește o biserică. ÎPS Părinte l-a încurajat pe părintele paroh în lucrarea deosebită pe care dumnealui și-a asumat-o și l-a binecuvântat ca Dumnezeu să reverse Harul Său cu îmbelșugarea peste cei care lucrează la înălțarea sfântului lăcaș, peste cei care contribuie prin diferite mijloace, dar nu în ultimul rând, și peste părintele împreună cu familia lui să-i umple cu răbdare și să înmulțească darurile Sale cele bogate.

 

Articol redactat de Părintele Diacon Constantin Olariu.

Articole recente

spot_imgspot_img

Articole similare

spot_imgspot_img
spot_imgspot_img