Ultimele știri

Slujbă Arhierească de ziua Soborului Sfântului Proroc și Înaintemergător Ioan Botezătorul în Parohia Ratuș

După Dumnezeiasca Liturghie, Preacucernicul Părinte Protoiereu Mitrofor Ioan Marian, care și-a sărbătorit ziua onomastică, a primit de la Înaltpreasfințitul Părinte Mitropolit PETRU, distincția GRAMATA MITROPOLITANĂ, Ordinul Ștefan cel Mare și Sfânt, gradul I. De asemenea Părinte Paroh a oferit Înaltpreasfinției Sale un policandru pentru Paraclisul Mitropolitan din Chișinău.

Cuvântul de învățătură a fost rostit de Părintele Arhidiacon Constantin Olariu, Consilier Mitropolitan Comunicare, Media și Relații Publice.

 

Sfântul Ioan Botezătorul s-a născut într-o familie preoțească. Tatăl, Zaharia, făcea parte den ceata preoțească a lui Abia iar mama, Elisabeta, era o descendentă a lui Aaron.

Nașterea Sfântului Ioan a fost vestită de un înger al Domnului în timp ce Zaharia era rânduit să tămâieze altarul templului din Ierusalim. El s-a născut în apropierea Ierusalimului la Ain Karim. A trăit în pustie, în nevoință și simplitate până când s-a arătat poporului lui Israel, anunțând venirea împărăției lui Dumnezeu.

Sfântul Ioan a fost cel care l-a botezat pe Mântuitorul, atunci când a venit la Iordan. Mântuitorul a vorbit în mai multe rânduri despre Sfântul Ioan, numindu-l „Cel mai mare om născut din femeie”.

Sfântul Ioan a fost arestat de către regele Irod Antipa pentru că a denunțat de mai multe ori cu mult curaj derapajul moral al regelui. În timpul temniței, Sfântul, a căzut victimă manipulării Irodiadei care, prin fiica sa Salomeea, i-a cerut capul Botezătorului.

Sfântul Ioan Botezătorul a rămas prin viața sa, prin dedicația și nevoințele sale, cel dintâi model al jertfelniciei pentru Hristos.

 

 

Sursahttps://www.trinitas.tv/

Articol redactat de Părintele Arhidiacon Constantin Olariu.

Articole recente

spot_imgspot_img

Articole similare

spot_imgspot_img
spot_imgspot_img