Slujbă arhierească de ziua hramului în satul Alexandru cel Bun

12 Noiembrie 2021

De Sfântul Ierarh Dimitrie Izvorâtorul de Mir”, Înaltpreasfințitul Părinte Mitropolit Petru, Arhiepiscopul Chișinăului, Mitropolitul Basarabiei și Exarhul Plaiurilor, a săvârșit Sfânta Liturghie în localitatea Alexandru cel Bun, raionul Soroca.

După oficierea Sfintei Liturghii, Înaltpreasfințitul Părinte Mitropolit a oferit Părintelui Paroh Iulian Damian CRUCEA MITROPOLIEI BASARABIEI, Darul Mitropolitului, pentru activitatea frumoasă desfășurată în parohie. După multe lucrări, pe parcursul anilor, de ridicare a sfântului lăcaș, astăzi, biserica se află la stadiul de pictură.

Înaltpreasfinția Sa a dăruit copiilor din parohie caiete de lucru pentru acasă necesare elevilor claselor a II-a și a III-a, aprobate de Ministerul Educației din Republica Moldova.

De asemenea, Părintele Paroh, a oferit Înaltpreasfinției Sale o diplomă de recunoștință pentru susținerea activităților parohiale și Părintelui Sorin Huluță de la parohia „Sfinții Martiri Brâncoveni” din Soroca.

Tuturor participanților la Sfânta Liturghie le-a fost oferit câte un pachet de mâncare în cinstea hramului parohiei Sfântul Dimitrie.

Cuvântul de învățătură a fost ținut de Părintele Sorin Huluță care a vorbit despre viața și activitatea Sfântului Mare Mucenic Dimitrie Izvorâtorul de Mir.

 

 

Articol redactat de Părintele Arhidiacon Constantin Olariu.

Share