Ultimele știri

Sinodul Mitropolitan al Mitropoliei Basarabiei s-a întrunit în ședință ordinară

În ziua de joi, 16 iulie 2020, la convocarea Înaltpreasfințitului Părinte Mitropolit și Exarh Petru, la Reședința Mitropolitană din Chișinău, a avut loc şedinţa de lucru a Sinodului Mitropolitan al Mitropoliei Basarabiei.

   Ședința de lucru a Sinodului Mitropolitan a fost prezidată de către ÎPS Părinte Petru, Arhiepiscopul Chișinăului, Mitropolitul Basarabiei și Exarhul Plaiurilor. La ședință au participat, în calitate de membri permanenți, Preasfințitul Părinte ANTONIE, Episcopul de Bălți și Preasfinţitul Părinte VENIAMIN, Episcopul Basarabiei de Sud. În calitate de Secretar a participat PC Protoiereu Andrei Bucliș.

Pe ordinea de zi au fost dezbătute următoarele temeiuri:

  1. Evaluarea activităților din ultimile luni, aspecte pastorale.
  2. Aspecte canonice și administrative din viața  Eparhiilor Mitropoliei Basarabiei.
  3. Măsuri misionare pastorale pentru perioada următoare.
  4. Gestionarea provocărilor apărute în contextul pandemiei Covid-19.
  5. Diverse.

   După epuizarea temeiurilor propuse spre dezbatere, membrii Sinodului Mitropolitan au convenit întrunirea de câte ori va fi nevoie pentru a acționa eficient și promt în gestionarea cu înțelepciune a tuturor treburilor eparhiale. În final ÎPS Părinte Petru, Președintele Sinodului Mitropolitan a mulțumit Ierarhilor pentru prezență, asigurându-i de toată grija și dragostea părintească, în rezolvarea problemelor ce apar, în contextul actual.

Biroul de presă al Mitropoliei Basarabiei.

Articole recente

spot_imgspot_img

Articole similare

spot_imgspot_img
spot_imgspot_img