Ultimele știri

Simbol de Unitate și Credință: Troița Sfintei Cruci montată în curtea Mitropoliei Basarabiei

Astăzi, într-un moment deosebit de semnificativ pentru comunitatea noastră, au fost finalizate lucrările de montaj a Troiței Sfintei Cruci din curtea sediului Mitropoliei Basarabiei. Această frumoasă inițiativă, care a fost dorită cu mult zel de Înaltpreasfințitul Părinte PETRU, Arhiepiscop al Chișinăului, Mitropolit al Basarabiei și Exarh al Plaiurilor, a prins contur prin eforturile și purtarea de grijă Părintelui Arhidiacon Maxim Sturza, consilier pentru Relațiile cu Instituțiile Statului al Mitropoliei Basarabiei.

Această troiță este un simbol puternic al unității creștine a neamului românesc și reprezintă un loc de închinare și rugăciune pentru toți cei care pășesc în curtea Mitropoliei. Prin ridicarea acestei troițe, se transmite un mesaj profund de solidaritate și nădejde în ajutorul lui Dumnezeu, iar ea va rămâne ca un punct de reper duhovnicesc în inima capitalei.

Această realizare nu ar fi fost posibilă fără sprijinul și contribuția donatorilor care au ales să susțină acest proiect. Ei au înțeles importanța unei astfel de troițe în contextul valorilor creștine și al unității neamului românesc. Cu recunoștință, Înaltpreasfințitul Părinte Mitropolit PETRU și întreaga echipă administrativă a Centrului eparhial din Chișinău, adresează mulțumiri sincere tuturor celor care au făcut posibilă această realizare.

Montarea Troiței Sfintei Cruci reprezintă o realizare care va continua să aducă bucurie și evlavie în sufletele tuturor celor care vor căuta liniștea și trăirea duhovnicească în ansamblul mitropolitan. Ea va rămâne un simbol viu al credinței și unității, așa cum a fost întotdeauna în tradiția creștină.

Articole recente

spot_imgspot_img

Articole similare

spot_imgspot_img
spot_imgspot_img