Ultimele știri

Sfințirea Mănăstirii “Sfântul Prooroc Ilie” din Cornești – Ungheni

   În data de 24 septembrie current, pașii a zeci de credincioși s-au îndreptat către Mănăstirea “Sfântul Prooroc Ilie Tezviteanul” din satul Cornești r-n Ungheni(stareț PCuv. Arhimandrit Damaschin Cimbir), a cărei biserică și Sfântă Masă au fost sfințite de către ÎPS Părinte Mitropolit și Exarh Petru, care a fost înconjurat de un sobor de preoți și diaconi.

   În cuvântul de învățătură rostit după slujba de sfințire, ÎPS Părinte Mitropolit Petru a apreciat activitatea părintelui stareț la mănăstire ca una “dinamică și roditoare. O activitate îndelungată și cu multe încercări dar într-un final s-a ajuns și la acest moment mult așteptat în care eforturile depuse au dat rezultatele mult așteptate iar sfântul locaș a primit slujba de sfințire.

   Părintele stareț Damaschin a ținut să mulțumească înalului ierarh al Mătropoliei Basarabiei pentru suținere și încurajare de-a lungul timpului dar și tuturor enoriașilor ctitorilor și binefăcătorilor Sfântului Locaș pentru susținere și participare activă la ridicarea și înfrumusețarea acestui așezământ monahal.

   În semn de apreciere și ca răsplată pentru activitatea de la sfânta mănăstire ÎPS Petru l-a gratificat pe PCuv. Părinte Damaschin cu binecuvântarea de săvârși Sfânta Liturghie cu ușile împărătești deschise până la rugăciunea Tatăl nostru…

La întoarcere spre Chișinău vlădica Petru a vizitat parohia “Sf. Ier. Nicolae” din orașul Călărași(paroh PC Andrei Cojocaru) care se află într-un process de reparație a sfântului altar.

        Istoric: Mănăstirea „Sfântul Prooroc Ilie Tezviteanul” a fost înfiinţată, în 2002, cu binecuvântarea Înaltpreasfinţitul Petru, Arhiepiscop al Chişinăului, Mitropolit al Basarabiei şi Exarh al Plaiurilor şi este amenajată într-o fostă unitate militară, care mai bine de zece ani a stat fără stăpân, după plecarea ostaşilor sovietici, ajungând într-o stare deplorabilă – fără uşi, fără ferestre, cu acoperiş avariat şi fără curent electric. Lucrările de reamenajare au fost coordonate de părintele stareţ Damaschin Cimbir, astfel reuşind, fiind sprijinit de creştinii din împrejurimi, să transforme fosta unitate militară în loc de rugăciune pentru monahi şi creştini. La 2 noiembrie 2003 a fost săvârşită slujba de sfinţire a locaşului şi oficiată prima Sfântă Liturghie de către Înaltpreasfinţitul Mitropolit şi Exarh Petru.

Biroul de presă al Mitropoliei Basarabiei.

Articole recente

spot_imgspot_img

Articole similare

spot_imgspot_img
spot_imgspot_img