Ultimele știri

Sfințirea Bisericii „Sfinții Martiri Brâncoveni și Sfântul Ioan Iacob Hozevitul” din Floreni – Un moment de sărbătoare și de recunoștință

După luni de muncă asiduă și strădanie, credincioșii din localitatea Floreni, Protopopiatul Ungheni, au avut parte de un moment cu adevărat binecuvântat. Sâmbătă, 7 octombrie 2023, a avut loc sfințirea Bisericii „Sfinții Martiri Brâncoveni și Sfântul Ioan Iacob Hozevitul”, un eveniment deosebit de emoționant și însemnat pentru întreaga comunitate.

La această mare sărbătoare au participat un sobor de clerici și credincioși din ambele maluri ale Prutului, toți adunați pentru a se bucura de prezența, rugăciunea și binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Petru, Mitropolitul Basarabiei și Exarhul Plaiurilor.

Biserica, o lucrare măreață de zidire din piatră și lemn, a fost construită cu multă trudă și jertfă, sub îndrumarea Părintelui Paroh Gabriel Andrei Gherasă, care a fost însoțit de devotamentul comunității sale și de sprijinul credincioșilor din România.

Slujba de târnosire a fost săvârșită conform rânduielilor străvechi și predaniilor sfinte de către Înaltpreasfinția Sa, Părintele Mitropolit Petru, în prezența numeroșilor preoți și diaconi.

Rânduiala de sfințire, înfrumusețată de cântările Coralei academice „Gavriil Musicescu” a Mitropoliei Basarabiei, a fost continuată cu Dumnezeiasca Liturghie, care s-a săvârșit pe Sfânta Masă nou târnosită.

În cuvântul de învățătură, Înaltpreasfinția Sa a evidențiat importanța credinței și a nădejdii în realizarea acestui minunat lăcaș de închinare. Părintele Mitropolit a subliniat că „această Biserică dovedește, prin însăși existența ei, că acolo unde există credință, nădejde și dragoste, totul este posibil”.

După încheierea Sfintei Liturghii, Părintele Gabriel a adus mulțumiri tuturor celor care au contribuit la realizarea acestei lucrări sfinte, subliniind că Biserica „Sfinții Martiri Brâncoveni și Sfântul Ioan Iacob Hozevitul” din Floreni va fi un loc de lumină și binecuvântare pentru sufletele credincioșilor care-i pășesc pragul și un loc sfânt de slujire a lui Dumnezeu.

Această zi de sărbătoare și recunoștință va rămâne în memoria tuturor celor prezenți, marcând o nouă etapă în viața duhovnicească a comunității din Floreni.

Articole recente

spot_imgspot_img

Articole similare

spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img