Ultimele știri

Sfințirea Bisericii “Acoperemântul Maicii Domnului” din Dondușeni

   În Duminica dinaintea Înălțării Sfintei Cruci (c.f. calendar de stil vechi), în data de 23 septembrie 2018, credincioșii din orașul Dondușeni s-au bucurat de prezența în mijlocul lor a patru ierarhi ai Bisericii Ortodoxe Române: ÎPS Părinte Teofan, Mitropolitul Moldovei și Bucovinei ÎPS Părinte Petru, Mitropolitul Basarabiei, PS Părinte Antonie, Episcop de Bălți și PS Părinte Veniamin, Episcopul Basarabiei de Sud. Momentul a fost marcat de sfințirea bisericii “Acoperemântul Maicii Domnului” din orașul Dondușeni( paroh PC preot Roman Botezat ).

   La eveniment, pe lângă înalții ierarhi, au mai fost prezenți un impresionant sobor de clerici, de pe ambele maluri ale Prutului. De asemenea, au luat parte Excelența Sa d-l Ambasador al României în R. Moldova, d-l Daniel Ioniță, doamna ministru al Românilor de Pretutindeni, d-na Natalia Intotero, d-na ministru al Educației, Culturii și Cercetării al R. Moldova, d-na Monica Babuc, precum și alte oficialități ale autorităților centrale și locale din România și R. Moldova.

   Slujba de sfințire, urmată de Sfânta Liturghie, a fost oficiată de soborul de ierarhi condus de Înaltpreasfințitul Părinte Teofan, Mitropolitul Moldovei și Bucovinei.

   La finalul Sfintei Liturghii au fost acordate distincții de vrednicie, persoanelor care au contribuit de-a lungul timpului la înălțarea acestui frumos Sfânt Locaș din Dondușeni.

   Cu această ocazie, Preasfințitul Părinte Veniamin a dat citire mesajului Preafericitului Părinte Patriarh Daniel adresat cu ocazia acordării Crucii Patriarhale părintelui paroh Roman Botezat.

   Construcția bisericii ștefaniene „Acoperământul Maicii Domnului ” din Dondușeni a început în anul 2009, când a fost așezată piatra de temelie, cu binecuvântarea Înaltpreasfinţitului Petru, Mitropolitul Basarabiei.

Biroul de presă al Mitropoliei Basarabiei.

Articole recente

spot_imgspot_img

Articole similare

spot_imgspot_img
spot_imgspot_img