Ultimele știri

Sfântul Vasile cel Mare sărbătorit la Paraclisul Mitropolitan din Chișinău

   La 14 ianuarie 2018, ziua prăznuirii, pe stil vechi, a Tăierii împrejur cea după trup a Domnului şi Mântuitorului nostru Iisus Hristos, a Sfântului Vasile cel Mare şi a începutului Anului Nou civil, Înaltpreasfinţitul Părinte Petru, Arhiepiscopul Chişinăului, Mitropolitul Basarabiei şi Exarhul Plaiurilor, a oficiat, împreună cu un sobor de preoţi şi diaconi,  Sfânta şi Dumnezeiasca Liturghie la Paraclisul Mitropolitan „Sfântul Ioan Teologul” din Chişinău.

   În cuvântul de învăţătură rostit după Sfânta Liturghie, Înaltpreasfinţitul Mitropolit şi Exarh Petru s-a referit la pericopa evanghelică care se citeşte la praznicul Tăierii împrejur cea după trup a Domnului, la viaţa Sfântului Vasile cel Mare şi la anul nou civil.

   Vorbind despre Sfântul Vasile cel Mare, Înaltpreasfinţitul Petru a ținut să menționeze: „Sfântul Vasile este pentru toţi slujitorii Bisericii un model de filantrop. Din dragoste pentru săraci el a deschis aziluri, orfelinate, spitale, şcoli de meserii ş.a. Marele Vasile a rămas în istoria Bisericii şi ca un apărător al dreptei credinţe. A combătut cu toate puterile sale intelectuale una dintre cele mai răspândite erezii ale timpului său – arianismul”. „Să învăţăm din viaţa Sfântului Vasile cum trebuie să ne apărăm credinţa strămoşească, cum să iubim pe aproapele nostru, ca viaţa noastră să fie o viaţă trăită după Evanghelia Mântuitorului Iisus Hristos”, a îndemnat Întâistătătorul Mitropoliei Basarabiei.

   În continuare a fost oficiat un Tede-um de mulțumire Lui Dumnezeu pentru toate binefacerile revărsate asupra întregului nostru popor dar și asupra enoriașilor ce formează frumoasa comunitate de credincioși de pe lângă Paraclisul Mitropolitan, după care i-a felicitat pe toți cei ce poartă numele de Vasile, Vasilița sau derivate ale acestora.

Biroul de presă al Mitropoliei Basarabiei.

Articole recente

spot_imgspot_img

Articole similare

spot_imgspot_img
spot_imgspot_img