Ultimele știri

Sfântul Mare Mucenic Gheorghe, ocrotitorul parohiei Drujba, Protopopiatul Ungheni, sărbătorit prin slujbă arhierească oficiată de ÎPS Părinte Mitropolit Petru

Printre părinții care au participat la Sfânta Liturghie se numără Părintele Protopop Protoiereu Mitrofor Vasile Alcaz, Protopop de Ungheni și Părintele Protoiereu Mitrofor Vladimir Childescu, Secretar al Protopopiatului de Ungheni. Răspunsurile la strană au fost oferite de un grup de tineri teologi din Iași.

Cuvântul de Învățătură a fost rostit de Preacucernicul Părinte Gheorghiță-Costel Purice, Paroh la Parohia Sfinții Împărați Constantin și Elena, loc. Vârfu Dealului, jud. Suceava.

La finalul Sfintei Liturghii Părintele Paroh Gâscă Iulian-Gabriel a primit de la Înaltpreasfințitul Părinte Mitropolit distincția de a purta Sfânta Cruce aurită, pentru râvna de care a dat dovadă în lucrările de ridicare a sfântului locaș din loc. Drujba.

Părintele Grapă Alexandru a primit din partea Înaltpreasfinției Sale Sfânta Cruce a Mitropoliei Basarabiei (Darul Mitropolitului), cea mai înaltă distincție din cadrul Mitropoliei. Doamna Primar Sârbu Tatiana, la rândul ei, a primit o Distincție de Vrednicie în semn de recunoștință pentru susținerea arătată față de parohia Drujba și de Biserică.

Și unii credincioși, din cadrul parohiei, sau ctitori ai sfântului locaș, au primit Distincții de Vrednicie din partea Mitropoliei Basarabiei, în semn de apreciere pentru bunătatea arătată față de Biserică.

 

Articol redactat de Părintele Diacon Constantin Olariu.

Articole recente

spot_imgspot_img

Articole similare

spot_imgspot_img
spot_imgspot_img