Ultimele știri

Sfânta Liturghie arhierească în Duminica a V-a după Rusalii, o experiență duhovnicească îmbogățitoare

În Duminica a V-a după Rusalii, Paraclisul Mitropolitan „Sfântul Ioan Teologul” din Chișinău a fost adăpost al unei emoționante Sfinte Liturghii arhierești. În fruntea soborului de preoți și diaconi s-a aflat Înaltpreasfințitul Părinte Petru, Arhiepiscop al Chișinăului, Mitropolit al Basarabiei și Exarh al Plaiurilor.

Răspunsurile liturgice de la strană au fost date de Corala academică „Gavriil Musicescu” a Mitropoliei Basarabiei, îmbogățind slujba cu cântările lor înălțătoare.

Părintele Marin Osoianu, directorul Centrului de pelerinaj „EMAUS”, a fost încredințat cu predica din această Duminică și a tâlcuit pasajul evanghelic al vindecării celor doi demonizați din ținutul Gadarei. În predică, Părintele Osoianu a subliniat puterea vindecătoare a Mântuitorului Hristos și mila Sa nemărginită față de cei aflați în suferință și în robia păcatului. El a evidențiat importanța credinței și încrederii în ajutorul lui Dumnezeu, care pot aduce mântuire și vindecare sufletească chiar și în cele mai întunecate momente ale vieții.

La încheierea slujbei, Înaltpreasfințitul Părinte Mitropolit Petru a adresat un cuvânt de învățătură credincioșilor prezenți. În cuvântul său, Înaltpreasfinția Sa a adus încurajări și binecuvântări pentru cei prezenți, evidențiind importanța păstrării credinței, a rugăciunii și a comuniunii cu Dumnezeu, în viața de zi cu zi, cu precădere prin Sfânta Euharistie.

În final, ierarhul a binecuvântat credincioșii, dorindu-le să fie luminați și încurajați în drumul lor duhovnicesc și să rămână mereu aproape de Dumnezeu și de Biserica Lui.

Articole recente

spot_imgspot_img

Articole similare

spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img