Ultimele știri

Şedinţa ordinară a Protopopiatului Ungheni

In data de 6 decembrie 2016, cu binecuvântarea Înaltpreasfinţitului Mitropolit şi Exarh Petru al Basarabiei, a avut loc şedinţa ordinară a Protopopiatului Ungheni al Mitropoliei Basarabiei. Adunarea clericilor s-a desfăşurat la biserica „Sfântul Mare Mucenic Dimitrie” din satul Costuleni, raionul Ungheni. Întrunirea a fost deschisă de părintele protopop Anatolie Sârghi.

Ordine de zi a inclus următoarele subiecte:

  1. Activităţile parohiilor în semestrul IV al anului 2016;
  2. Prezenţa preoţilor la întrunirile organizate de Protopopiatul Ungheni şi Mitropolia Basarabiei;
  3. Ţinuta preotului în afara sfântului locaş;
  4. Sărbătorile de iarnă – ocazie de a misiune creştină;
  5. Organizarea unei colecte pentru comunitatea din Climăuţi, Donduşeni, unde a ars sfântul locaş în data de 29 noiembrie;
  6. Situaţia predării religiei în Protopopiatul Ungheni;
  7. Tabăra spirituală din anul 2017;
  8. Diverse. 

În cuvântul său de încheiere, părintele protopop a apreciat activităţile părinţilor parohi, atrăgând atenţia, în mod special, la activitatea misionar-catehetică din perioada Postului Naşterii Mântuitorului Iisus Hristos, când preotul având mai multe solicitări de a merge la casele bolnavilor şi bătrânilor, pentru a-i împărtăşi, poate intensifica lucrarea pastorală cu membrii familiilor unde sunt invitaţi. Părintele protopop a atras, de asemenea, atenţia la pregătirea pentru sărbătoarea Naşterii Domnului. Părintele Anatolie, între altele, a subliniat: „Să ne străduim să bucurăm cât mai multă lume de Crăciun. Să fim alături de bătrânii singuratici şi de copii. Să-i ajutăm să simtă bucuria Naşterii Domnului”.

Adunarea s-a petrecut într-o atmosferă frăţească.

Biroul de presă al Protopopiatului Ungheni

Articole recente

spot_imgspot_img

Articole similare

spot_imgspot_img
spot_imgspot_img