Ultimele știri

Ședința ordinară a Adunării Eparhiale a Arhiepiscopiei Chișinăului

   Miercuri, 29 mai 2019, la Reședința Mitropolitană din Chișinău, s-a întrunit, în ședință ordinară, Adunarea Eparhială a Arhiepiscopiei Chișinăului, sub preșidinția ÎPS Părinte Petru, Arhiepiscopul Chișinăului, Mitropolitul Basarabiei și Exarhul Plaiurilor.

   Ședința de lucru a fost precefată de săvârșirea unui Te-Deum ce se săvârșește la începutul lucrărilor Adunării Eparhiale, oficiat, cu binecuvântarea ÎPS Petru, de un sobor de preoți, în frunte cu PC preot Andrei Bucliș, secretar Cabinet Mitropolitan și secretar general al Adunării Eparhiale.

   În deschiderea ședinței, ÎnaltPreasfințitul Părinte Mitropolit a mulțumit tuturor pentru prezență apreciind prezența tuturor ca un act de jertfă a timpului personal pentru timpul bisericii.

   În cadrul ședinței au fost prezentate raportul de activitate și itinerariul ÎPS Părinte Mitropolit Petru – raportor PC preot Andrei Deleu, consilier cancelar al Mitropoliei Basarabiei.

   De asemenea, a fost prezentată o notă informativă asupra conferinţelor organizate în cadrul Mitropoliei Basarabiei şi notă informativă asupra activităţii Misiunii Sociale “DIACONIA” – raportor PC preot Nicolae Crețu, consilier mitropolitan pentru probleme de Misiune, Pastoraţie şi Asistenţă Socială.

   Totodată au fost abordate diverse Aspecte actuale din cadrul Mitropoliei Basarabiei și s-au discutat soluțiile care ar fi valabile pentru rezolvarea lor.

Biroul de presă al Mitropoliei Basarabiei.

Articole recente

spot_imgspot_img

Articole similare

spot_imgspot_img
spot_imgspot_img