Ultimele știri

Sărbătoarea Nașterii Sfântului Ioan Botezătorul a fost marcată prin slujbă arhierească la Paraclisul Mitropolitan din Chișinău

Ieri, 7 iulie 2023, a fost sărbătorit praznicul Nașterii Cinstitului Prooroc, Înaintemergătorul și Botezătorul Ioan la Paraclisul Mitropolitan „Sfântul Ioan Teologul” din Chișinău, printr-o slujbă arhierească de mare desfătare duhovnicească. Sfânta Liturghie a fost săvârșită de Înaltpreasfințitul Părinte Petru, Arhiepiscop al Chișinăului, Mitropolit al Basarabiei și Exarh al Plaiurilor, în prezența mai multor credincioși și clerici ai Centrului Eparhial.

În timpul slujbei, Corala academică „Gavriil Musicescu” a Mitropoliei Basarabiei a încântat sufletele celor prezenți prin interpretarea cântărilor liturgice, de la strană.

Cuvântul de învățătură a fost rostit de Părintele Constantin Olariu, care a tâlcuit pericopa mântuitoare a Sfintei Evanghelii, dedicate Sfântului Ioan Botezătorul. Părintele Constantin a subliniat importanța misiunii și exemplului de sfințenie lăsate de Sfântul Ioan Botezătorul, chemându-i pe credincioși să urmeze învățăturile sale și să se pregătească sufletește pentru întâlnirea cu Mântuitorul Hristos, în rugăciune și în fapte vrednice de El.

De asemenea, ÎPS Părinte Mitropolit Petru a fost felicitat cu această ocazie de către Părintele Constantin Olariu, întrucât numele de botez al Înaltpreasfinției Sale este Ioan. Părintele Olariu i-a urat mulți și sănătoși ani de arhipăstorire, binecuvântați cu rod duhovnicesc, dorindu-i să fie însoțit în slujirea Sa de ocrotirea și ajutorul Slăvitului Prooroc Ioan. Această urare a adus un fior de bucurie și recunoștință în inima Înaltpreasfințitului Petru, care a apreciat gestul deosebit.

La finalul Liturghiei arhierești, Înaltpreasfințitul Părinte Mitropolit Petru a adresat un cuvânt de felicitare și binecuvântare tuturor creștinilor prezenți, precum și celor din întreg cuprinsul Mitropoliei Basarabiei și Exarhatul Plaiurilor, cu prilejul acestui mare praznic. Părintele Mitropolit a încredințat comunitatea fiilor și fiicelor duhovnicești că se roagă neîncetat înaintea Sfântului Altar pentru sufletele lor și i-a îndemnat la pace și răbdare în toate aspectele vieții.

De asemenea, în cuvântul Său a vorbit cu nostalgie despre experiențele duhovnicești ale creștinilor de odinioară, făcând referire la părinții Săi după trup, care aveau o deosebită evlavie față de Sfântul Ioan.

Sărbătoarea Nașterii Sfântului Ioan Botezătorul a fost un moment de transcendență și bucurie duhovnicească pentru toți cei prezenți, oferindu-le ocazia de a se înălța în rugăciune și de a se hrăni din învățăturile și binecuvântarea Sfântului Prooroc și Înaintemergător.

Articole recente

spot_imgspot_img

Articole similare

spot_imgspot_img
spot_imgspot_img