Ultimele știri

Sărbătoarea Floriilor La Mănăstirea “Sfântul Prooroc Ilie Tezviteanul” din Cornești

  La Sărbătoarea Intrării Domnului în Ierusalim(9 aprilie 2017), ÎPS Petru, Arhiepiscopul Chișinăului, Mitropolitul Basarabiei și Exarhul Plaiurilor, însoțit de un sobor de preoți și diaconi, a oficiat Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie la mănăstirea “Sfântul Prooroc Ilie Tezviteanul” din satul Cornești r-n Ungheni(stareț PCuv. Arhimandrit Damaschin Cimbir).

   La Sfârșitul Sfintei Liturghii, conform tradiției bisericii noastre au fost sfințite ramurile de salcie care mai apoi au fost împărțite creștinilor prezenți.

    După oficierea Serviciului Divin Întâistătătorul Mitropoliei Basarabiei a rostit o omilie în care s-a referit la semnificația Intrării în Ierusalim a Domnului și Mântuitorului nostru Iisus Hristos  “care este o intrare plină de slavă…este momentul în care cetatea sfântă a Ierusalimului, îi acordă Mântuitorului Hristos cinstea cuvenită recunoscându-l ca  cel proorocit de proorociii Vechiului Testament și anume Mesia.

   El nu se opune acestei primiri fastuoase căci, de fapt, aceasta era starea normală și firească a lucrurilor căci anume în acest moment se împlinea proorocia proorocului Zaharia care spune:Bucură-te foarte, fiica Sionului, veseleşte-te, fiica Ierusalimului, căci iată Împăratul tău vine la tine drept şi biruitor; smerit şi călare pe asin, pe mânzul asinei.“(Zah. 9, 9).

   În predica sa, Înaltpreasfințitul Petru a vorbit și despre învierea lui Lazăr, prietenul Domnului nostru Iisus Hristos, care “reprezintă prevestirea învierii de obște de la sfârșitul veacului”.

    În final, vlădica Petru a felicitat pe toți cei ce poartă nume de flori sau derivate ale acestora u ocazia sărbătorii Floriilor, urându-le multă sănătate și bunăsporire în săvârșirea faptelor celor bune, spre slava Lui Dumnezeu.

  Părintele stareț Damaschin i-a mulțumit Înaltului Ierarh al Mitropoliei Basarabiei pentru vizită și binecuvântare arhierească, pentru sprijinul acordat și l-a invitat și cu alte ocazii în mijlocul comunității lor.

Biroul de presă al Mitropoliei Basarabiei.

Articole recente

spot_imgspot_img

Articole similare

spot_imgspot_img
spot_imgspot_img