Ultimele știri

Sărbătoare și bucurie la Cetireni: Liturghie arhierească misionară cu prilejul sărbătorii Bunei Vestiri

Ieri, la Parohia „Sfântul Ierarh Nicolae” din satul Cetireni, protopopiatul Ungheni, a avut loc o Liturghie arhierească misionară deosebită, oficiată de Înaltpreasfințitul Părinte Petru, Mitropolitul Basarabiei, cu prilejul sărbătorii Bunei Vestiri, praznic ce ne aduce aminte de bucuria veștii pe care Arhanghelul Gavriil a adus-o Sfintei Fecioare Maria, – că Îl va naşte pe Mântuitorul lumii. Această slujbă a fost prilej de sărbătoare și bucurie pentru credincioșii prezenți.

În mijlocul clericilor și enoriașilor, Înaltpreasfințitul Părinte Mitropolit Petru a săvârșit Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie, fiind întâmpinat cu multă dragoste și căldură de către Părintele paroh Igor Ursu, alături de doamna sa preoteasă și primarul localității Cetireni.

La momentul rânduit al Sfintei Liturghii, Părintele Constantin Olariu, secretar mitropolitan, a împărtășit credincioșilor învățături alese despre semnificația praznicului Bunei Vestiri și a Duminicii Sfintei Cruci, subliniind dragostea, credința și smerenia exemplificate de Maica Domnului în răspunsul său la vestea adusă de Arhanghelul Gavriil, precum și importanța crucii asumate de către Mântuitorul nostru Iisus Hristos.

Evenimentul liturgic a fost îmbogățit de prezența oficialităților locale și a numeroșilor credincioși din împrejurimi, care s-au adunat pentru a fi martori la această sărbătoare.

În cuvântul de învățătură, Înaltpreasfinția Sa a exprimat recunoștința și prețuirea față de activitatea pastorală, misionară și socială desfășurată de către Părintele Igor, alături de doamna preoteasă și enoriașii activi ai parohiei, remarcând eforturile lor în a îngriji și înfrumuseța Casa Domnului. De asemenea, Înaltpreasfinția Sa a reiterat sprijinul Mitropoliei Basarabiei pentru această comunitate și a subliniat importanța păstrării și promovării valorilor spirituale moștenite.

La finalul discursului, Înaltpreasfințitul Petru a transmis gândurile sale de binecuvântare și prețuire tuturor celor prezenți, îndemnându-i să își întărească râvna și dragostea în această perioadă a Postului Mare. Părintele paroh Igor Ursu a mulțumit, la rândul său, Înaltpreasfinției Sale pentru prezență și pentru bucuria adusă în această zi de sărbătoare în satul Cetireni.

Galeria foto completă poate fi accesată pe pagina noastră de Facebook:

Articole recente

spot_imgspot_img

Articole similare

spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img