Ultimele știri

S-a încheiat Tabăra Spirituală „Trepte spre lumină”, ediţia 2017

Astăzi, 21 iulie a fost ultima zi a Taberei Spirituale „Trepte spre Lumină”. Mitropolia Basarabiei, prin subdiviziunile sale Misiunea Socială „Diaconia” şi Mănăstirea „Sfinții Mucenici Adrian și Natalia” din satul Costuleni, r-nul Ungheni, a organizat, în perioada 18-21 iulie, pentru al doilea an Tabăra Spirituală pentru tinerii ortodocși din Republica Moldova. Evenimentul s-a desfăşurat cu binecuvântarea IPS Petru, Arhiepiscop al Chișinăului și Mitropolit al Basarabiei şi Exarh al Plaiurilor.

Timp de patru zile, cei 210 de tineri şi 15 preoţi au fost parte a unui program plin de activități spirituale și interactive, ghidate de genericul taberei din acest an „Cetatea Prieteniei”.

În ultima zi a Taberei, în mijlocul tinerilor s-a aflat PS Antonie de Orhei, care împreună cu un sobor de preoţi a oficiat Sfânta şi Dumnezeiasca Liturghie, în cadrul căreia tinerii s-au împărtăşit cu Sfintele Taine. PS Antonie a transmis binecuvântarea IPS Mitropolit şi Exarh Petru pentru slujitori şi tineri, menţionând că „această lucrare, din aceste câteva zile, cu siguranţă va da roade în timp”. PS Antonie a mulţumit preoţilor, care al doilea an se implică în organizarea Taberei de la Costuleni, o activitatea aducătoare de mari bucurii spirituale. PS Antonie s-a referit şi la tema taberei din acest an „Cetatea Prieteniei”, subliniind că „cu anevoie vom găsi prieteni adevăraţi, dacă nu vom căuta mai întâi prietenia cu Dumnezeu”.

PS Antonie a binecuvântat fiecare grup de tineri şi le-a ascultat părerile despre Tabără şi le-a dăruit iconiţe cu chipul diferitor sfinţi.

Unul dintre cele mai creative ateliere organizate la Tabără, a fost atelierul de confecționare a icoanelor. Împreună cu preotul, voluntarii au prelucrat plăcuțele din lemn, apoi au lipit pe acestea chipurile sfinte. Iconițele create au fost sfinţite de PS Antonie după Sfânta Liturghie din ultima zi de tabără. Astfel, pe lângă motivație și inspirație, tinerii s-au întors acasă și cu câte un simbol al credinței.

În seara celei de a treia zile a avut loc slujba Vecerniei, în cadrul căreia tinerii au avut ocazia să se spovedească. În perioada Taberei nu s-a mâncat carne și produse lactate, astfel încât tinerii s-au putut bucura de Sfânta Împărtășanie – aceasta fiind taina care ne apropie de Dumnezeu.

Ultima seară de tabără, tinerii au petrecut-o împreună cu invitatul din România, Părintele Bogdan Frăsilă, Inspector Misionsar din cadrul Arhiepiscopiei Iașilor. Au discutat despre importanța prietenilor și creșterea adevăratelor prietenii: „Orice prietenie ruptă seamănă cu o durere. În jurul nostru e sete mare de iubire. Oferind iubirea noastră, dăruim zâmbete, bunătate, dorința de a dărui iubire și grijă. Prietenia înseamnă încredere, atașament și fideliate. Între prieteni lucrurile neplăcite se scriu pe nisip pentru ca vânturile iertării și uitării să șteargă tot ce a fost urât, dar lucrurile plăcute se scriu pe piatră ca să rămână în memorie și în suflet”.

Tabăra spirituală „Trepte spre luminădin acesta an a fost la cea de-a doua ediţie şi s-a desfăşurat sub genericul „Cetatea Prieteniei”. Anul acesta la Tabără au participat 210 de tineri, au fost organizate zeci de ateliere unde tinerii au învăţat multe lucruri de mare folos pentru viaţa lor spirituală. Tinerii au fost ajutaţi în acest proces de 15 preoţi.

Biroul de presă al Mitropoliei Basarabiei

Articole recente

spot_imgspot_img

Articole similare

spot_imgspot_img
spot_imgspot_img