Ultimele știri

Rugăciuni și Binecuvântări: Aniversarea a 77 de Ani de Viață a Înaltpreasfințitului Părinte Petru, Mitropolitul Basarabiei și Exarhul Plaiurilor

Într-o atmosferă plină de solemnitate și recunoștință, clericii și credincioșii din Arhiepiscopia Chișinăului, Mitropolia Basarabiei, s-au unit pentru a celebra a 77-a aniversare a Înaltpreasfințitului Părinte Petru, Arhiepiscopul Chișinăului, Mitropolitul Basarabiei și Exarhul Plaiurilor.

Ceremonia a fost marcată de o impresionantă slujbă de Te Deum, care a avut loc la Paraclisul Mitropolitan „Sfântul Ioan Teologul” din Chișinău. Soborul de preoți și diaconi, în prezența ÎPS Părinte Petru, a săvârșit slujba cu solemnitate, aducând rugăciuni de mulțumire pentru binecuvântările revărsate asupra Înaltpreasfinției Sale. Corala Academică a Mitropoliei Basarabiei „Gavriil Musicescu”, a întregit slujba cu imnuri și cântări duhovnicești deosebite.

Momentul a fost înălțător, evidențiind unitatea și respectul celor prezenți față de Înaltpreasfințitul Părinte Mitropolit Petru și munca sa dedicată în slujba Bisericii Ortodoxe Române din Basarabia.

Ceremonialul s-a încheiat cu mesaje de felicitare transmise din partea autorităților locale, a ierarhilor și a clericilor prezenți. În discursul său, ÎPS Părinte Petru a exprimat profundă recunoștință pentru toate urările de felicitare, laudă și încurajare. De asemenea, Înaltpreasfinția Sa a îndemnat la unitate și solidaritate în cadrul Bisericii și a subliniat importanța slujirii și mărturisirii credinței cu abnegație.

Această aniversare reprezintă un moment de recunoaștere a vieții și slujirii Înaltpreasfințitului Părinte Petru, care și-a dedicat mulți ani din viață în slujba Mitropoliei Basarabiei, contribuind la consolidarea identității ortodoxe românești în stânga Prutului.

Galeria foto completă a evenimentului poate fi accesată pe pagina noastră de Facebook:

Articole recente

spot_imgspot_img

Articole similare

spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img