Ultimele știri

PS Veniamin: „Sfântul Binecredincios Voievod Ștefan cel Mare – exemplu de urmat în apărarea credinței pentru toți bărbații Neamului”

   În data de 2 iulie 2018, zi în care întreaga suflare românească îl prăznuiește pe Sfântul Binecredincios Voievod Ștefan cel Mare, PS Veniamin al Basarabiei de Sud, a săvârșit Sfînta și Dumnezeiasca Liturghie, înconjurat de un sobor de preoți și diaconi, la mănăstirea “Eroii neamului” de la Țiganca, raionul Cantemir (stareț Pcuv. Ieromonah Daniel Adrian).

   În elogiul adus Sfântului Binecredincios Voievod la sfârșitul Serviciului Divin, Preasfinția Sa, printre altele, a menționat: „Sfântul Ștefan cel Mare a rămas în istorie ca un apărător neînfricat al credinţei ortodoxe și al neamului. Deși a purtat multe războaie, nici unul nu a fost de cotropire, ci toate pentru apărarea Patriei și a Credinței ortodoxe strămoșești. Vrednicul Voievod era un domnitor creştin, care aducea mulţumire lui Dumnezeu şi pentru reuşitele sale dar şi atunci când suferea înfrângeri.

   Dovadă a credinței sale ne stau bisericile și mănăstirile care stau de veghe și astăzi și mărturisesc faptul că suntem un neam creștin ortodox de veacuri, iar acest lucru ne responsabilizează și pe noi să luptăm astăzi pentru credința strămoșească și identitatea noastră ca Neam.“

   „Putem spune cu toată convingerea că Sfântul Binecredincios Ștefan cel Mare este un exemplu de urmat în apărarea credinței pentru toți bărbații Neamului” a concluzionat Ierarhul Mitropoliei Basarabiei.

Biroul de presă al Episcopiei Basarabiei de Sud.

Articole recente

spot_imgspot_img

Articole similare

spot_imgspot_img
spot_imgspot_img