Ultimele știri

PS Veniamin – prima vizită la biserica „Sf. Voievod Ştefan cel Mare” din Ştefan Vodă

   În data de 1 iulie 2018, în Duminica a V-a după Rusalii, PS Veniamin, Episcopul Basarabiei de Sud, a săvârșit Sfânta Liturghie, însoțit de un sobor de preoți și diaconi, la biserica cu hramul „Sfântul Voievod Ştefan cel Mare” din oraşul Ştefan Vodă ( paroh PC preot Vadim Dimitrenco).

   La finalul Sfintei Liturghii Preasfinția Sa a rostit o omilie în care a tâlcuit evanghelia zilei dar, în același timp a adus în actualitate personalitatea marcantă a Binecredinciosului Voievod Ștefan cel Mare, ocrotitorul parohiei din Ștefan Vodă.

   La Sf Liturghie a participat un grup de pelerini de la Parohia “Apărătorii Patriei” din București însoțiți de Părintele Paroh Iulian Scoipan, care se află într-un pelerinaj în Basarabia și Ucraina, precum și oaspeți de onoare din Vaslui.. Grupul de pelerini i-a adus în dar, Ierarhului Episcopiei Basarabiei de Sud, un set de engolpion și cruce, din partea întregii parohii.

   De asemenea, present la Sfînta Liturghie a fost și Valeriu Otuseanu –un basarabean deportat, care locuiește în prezent la Piatra Neamț, care a dăruit bisericii o medalie jubiliara aurita: Medalia jubiliara Centenar.

   La finalul Serviciului Divin  Veniamin i-a dăruit Pr Vadim o icoană a Maicii Domnului Iordănita, de la Așezământul Românesc de la Iordan.

   În continuare, a urmat slujba de Sfințire a Crucii Neamului din curtea Bisericii, după care, credincioșii și clericii, în frunte cu PS Veniamin, au depus flori la monumentul Sfântului Domnitor Ștefan cel Mare. În final, au participat la un moment cultural-artistic organizat la Casa de Cultură din Ștefan Vodă.

Biroul de presă al Episcopiei Basarabiei de Sud.

Articole recente

spot_imgspot_img

Articole similare

spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img