Ultimele știri

PS Veniamin a participat la comemorarea eroilor români căzuți în luptă la Țiganca

   La data de 22 iunie 2018, Preasfințitul Părinte Veniamin, Episcopul Basarabiei de Sud a participat la comemorarea eroilor români căzuți în luptă, pentru apărarea Patriei și a Credinței Ortodoxe Strămoșești, în lupta de la Țiganca, acum 77 de ani.

   Cu această ocazie, Preasfinția Sa, înconjurat de un sobor de preoți și diaconi, din cadrul Episcopiei Basarabiei de Sud a Mitropoliei Basarabiei, au oficiat un Parastas de pomenire a eroilor căzuți în luota de la Țiganca.

   La eveniment au fost prezenți reprezentați ai autorităților centrale locale, precum și ai autorităților raionale din R. Moldova. Cu aceasta ocazie vorbitorii au amintit de jertfa și sacrificiul eroilor și obligația noastră de a-i cinsti și aminti faptele lor de vitejie pentru apărarea credintei, a țării și a neamului.

   Preasfinția Sa Veniamin a mulțumit organizatorilor și pelerinilor de la București, Chișinău, Bender, precum și părinților care se nevoiesc în Mânăstirea de la Țiganca, închinată eroilor căzuți la datorie pentru pacea, libertatea și demnitatea noastră, îndemnându-i sa-i cinstească și sa le urmeze exemplul, “având în minte cuvintele Mântuitorului: mai mare dragoste nu are cineva …. decât sa -și dea viața pt aproapele. Ei, sunt eroii demni de urmat, ei sunt rugători pentru neam și Țara în fața Tronului lui Dumnezeu.“

   “Ne rugam lui Dumnezeu sa așeze suflete lor in ceata sfinților militari și a marturisitorilor, in rândul drepților! Veșnica lor pomenire!” – a concluzionat Ierarhul Mitropoliei Basarabiei.

Biroul de presă al Mitropoliei Basarabiei.

Articole recente

spot_imgspot_img

Articole similare

spot_imgspot_img
spot_imgspot_img