Ultimele știri

PS Veniamin: “Marea calitate a conducătorilor de țară ar fi să păstreze dreapta credință și unitatea națională”

   În Duminica Cincizecimii, la data de 27 mai 2018cu binecuvântarea ÎPS Părinte Petru Mitropolitul Basarabiei, PS Veniamin – episcop ales al Basarabiei de Sud, a participat la inaugurarea bustului domnitorului Alexandru Ioan Cuza de pe aleea din fața Consiliului Raional din orașul Călărași.

   Realizarea bustului marelui domnitor a fost posibil datorită unei colaborări frumoase dintre autoritățile din orașul Călărași și cele înfrățite din România, care au și fost prezenți la eveniment.

   Prezența Preasfinției Sale a fost un motiv de bucurie pentru toți, întrucât aceasta este prima sa misiune de la ridicare în treapta arhieriei.

   După dezvelirea bustului și luările de cuvânt ale oficialităților, a fost oficiată slujba de sfințire a bustului de către PS Veniamin, care a fost însoțit de un sobor de clerici ai Mitropoliei Basarabiei.

   În finalul serviciului religios, preasfinția sa a făcut o incursiune în istoria neamului nostru aducând în evidență rolul de unificator al marelui domnitor dar și contribuția bisericii la unitatea poporului român: “Trebuie să reținem că, nimic nu putem face fără Dumnezeu… De asemenea este important să știm că cea mai mare calitate pe care au avut-o domnitorii noștri e că au fost păstrători ai dreptei credințe iar un rol important în înfăptuirea unirii neamului omenesc l-a avut biserica. Marea calitate a conducătorilor de țară ar fi să păstreze dreapta credință și unitatea națională”.

   „Ma rog Lui Dumnezeu să lumineze mințile, să deschidă inimile și să înțelepțeasca pe cei aleși sa condica, pentru ca ei să realizeze obiective mărețe pentru țara, așa cum a făcut marele domnitur Alexendru Ioan Cuza” a concluzionat Preasfințitul Părinte Veniamin.

Biroul de presă al Mitropoliei Basarabiei.

Articole recente

spot_imgspot_img

Articole similare

spot_imgspot_img
spot_imgspot_img