Ultimele știri

PS Veniamin a liturghisit la hramul Mănăstirii Petru Vodă, județul Neamț – România

   Mii de pelerini au participat joi, 8 noiembrie 2018, la hramul Mănăstirii „Sfinţii Arhangheli Mihail şi Gavriil” – Petru Vodă din judeţul Neamţ.

   Sfânta Liturghie a fost oficiată în altarul de vară al aşezării monahale cu binecuvântarea Înaltpreasfinţitului Părinte Teofan, Arhiepiscopul Iaşilor şi Mitropolitul Moldovei şi Bucovinei, de către Preasfinţitul Părinte Veniamin, Episcopul Basarabiei de Sud. Din soborul slujitorilor au făcut parte părinţi stareţi şi ieromonahi de la mănăstirile din Moldova dar şi preoţi parohi.

   În cuvântul de învăţătură adresat celor prezenţi, Preasfințitul Părinte Episcop Veniamin a făcut referire la sărbătoarea Sfinţilor Arhangheli. Arhimandritul Hariton Negrea, stareţul Mănăstirii Petru Vodă, a mulţumit ierarhului pentru că a slujit Sfânta Liturghie şi credincioşilor care s-au rugat împreună la acest ceas de sărbătoare.

   La final, a fost oficiat Parastasul pentru vrednicul de pomenire arhimandrit Justin Pârvu, al cărui mormânt se află sub streaşina ctitoriei Preacuvioşiei Sale de la Petru Vodă. Cei prezenţi au fost invitaţi, aşa cum este tradiţia, la o agapă frăţească oferită prin osteneala obştii monahale şi a oamenilor cu suflet mare ce preţuiesc Mănăstirea Petru Vodă.

 Sursă: Constantin Ciofu/Doxologia

FotoCredit: Arhid. Marin Osoianu

Biroul de presă al Episcopiei Basarabiei de Sud.

Articole recente

spot_imgspot_img

Articole similare

spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img