Ultimele știri

PS Veniamin episcopul ales al Basarabiei de Sud la prima sa Liturghie ca arhiereu, alături de ÎPS Petru – Mitropolitul Basarabiei

   În Duminica Pogorârii Duhului Sfânt(Rusaliile), în data de 27 mai 2018, ÎPS Petru Arhiepiscopul Chișinăului, Mitropolitul Basarabiei și Exarhul Plaiurilor a săvârșit Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie, în parohia “Sf. Ier. Nicolae” din or. Călărași(paroh, PC preot Andrei Cojocari).

   Alături de Înaltpreasfinția Sa au coslujit și Episcopul ales al Eparhiei Basarabiei de Sud, PS Veniamin precum și un sobor de clerici din cadrul Mitropoliei Basarabiei. Preasfinția Sa, Veniamin s-a aflat cu această ocazie la prima sa Liturghie oficială de la ridicarea la treapta arhierească din data de 26 mai 2018.

   Sfânta Liturghie a fost precedată de inaugurarea plăcii comemorative în cinstea preotului martir, Alexandru Baltaga (1861-1941), la care invitați de onoare au fost dl Sergiu Artene, președintele raionului și inițiatorul proiectului dat, alți oficiali ai autorităților locale și oaspeți din România. Pentru eforturile depuse, în promovarea valorilor ortodoxiei și a conștiinței de neam și țară, d-l Sergiu Artene, la recomandarea părintelui paroh, a fost decorat de către Întâistătătorul Mitropoliei Basarabiei cu înalta distincție bisericească Crucea Mitropoliei Basarabiei pentru mireni.

   După oficierea Sfintei Liturghii a fost săvârșită rânduiala deosebita a Vecerniei plecării genunchilor, ce se săvârșește doar în această zi deosebită pentru viața bisericii noastre, după care a fost sfințită și o Troiță înălțată în curtea bisericii.

   Părintele paroh și-a exprimat bucuria de a avea în mijlocul comunității pe care o păstorește, mulțumindu-le pentru vizită și binecuvântări arhierești și invitându-i pe cei doi ierarhi ai Mitropoliei Basarabiei și cu alte ocazii în parohia lor.

Biroul de presă al Mitropoliei Basarabiei.

Articole recente

spot_imgspot_img

Articole similare

spot_imgspot_img
spot_imgspot_img