Ultimele știri

PS Veniamin al Basarabiei de Sud, delegat al PF Daniel și invitat de onare la hramul bisericii Sf. Trei Ierarhi din Ploiești

Sute de credincioși ploieșteni la hramul Bisericii Sfântul Vasile din Ploiești, în ziua de miercuri, 30 Ianuarie, ziua de prăznuire a Sfinților Trei Ierarhi Vasile cel Mare, Ioan Gură de Aur și Grigorie Teologul.

Cu această ocazie Preasfințitul Părinte Veniamin, Episcopul Basarabiei de Sud, ca delegat al Preafericitului Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, a săvârșit Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie în biserica cu hramul Sfinților Trei Ierarhi, Protopopiatul Ploiești Sud, alături de un sobor de preoți și diaconi.

După Sfânta Evanghelie, Preasfinția Sa a ținut un cuvânt de folos despre înțelesurile desprinse din pericopa evanghelică: “Suntem chemați întotdeauna să medităm la felul viețuirii noastre. Scopul vieții noastre este dobândirea Duhului Sfânt, mântuirea, agonisirea tuturor virtuților care să ne facă părtași vieții veșnice. De aceea, ca și creștini, ca unii care am primit prin haina botezului harul lui Dumnezeu, noi trebuie să fim lumina lumii, sa fim sarea pământului și trebuie sa viețuim încât toți, admirând viata noastră, să-L slăvim pe Dumnezeu”. 

Apoi a vorbit credincioșilor prezenți despre viața și activitatea Sfinților Trei Ierarhi, despre operele, dar și virtuțile lor comune: păstrarea și mărturisirea dreptei credințe, smerenia, dragostea netarmuita față de Dumnezeu și față de oameni. 

Totodată, a amintit faptul că Sfintii Trei Ierarhi au fost aleși de Biserică ca să fie patronii instituțiilor teologice „pentru ca să fie modele, să-i învețe, să-i călăuzească pe tinerii și viitorii preoți, viitorii slujitori ai sfintelor altare, pentru că e nevoie de multă jertfelnicie și multă dragoste în vremurile acestea„.

La finalul Sfintei Liturghii, Preasfințitul Părinte a mulțumit Preafericitului Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române pentru binecuvântarea primită de a sluji în parohia Sf. Vasile din Ploiești, PC Preot Mihăiță Stroe pentru invitație și tuturor credincioșilor prezenți pentru participarea și pentru rugăciunea împreună la Sfânta Liturghie. 

Îi rugăm pe Sfintii Trei Ierarhi să vă răsplătească dragostea, ostenelile și să înmulțească bucuriile și harul în viețile dumneavoastră„, le-a urat ierarhul în finalul cuvântului.

În aceeași zi, Preasfinția Sa a binecuvântat elevii și profesorii Școlii gimnaziale Sf. Vasile din Ploiești, apoi a săvârșit un parastas pentru cei adormiți întru Domnul, profesori ai instituției și a ținut un cuvânt despre patronul instituției, Sfântul Vasile cel Mare.

Biroul de presă a Episcopiei Basarabiei de Sud.

Articole recente

spot_imgspot_img

Articole similare

spot_imgspot_img
spot_imgspot_img