Ultimele știri

PS Veniamin al Basarabiei de Sud – cu arhierești binecuvântări în cuprinsul Arhiepiscopiei Bucureștilor

   În zilele de sâmbătă și duminică (9-10 iunie 2018), cu binecuvântarea PF Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, Preasfințitul Părinte Veniamin al Basarabiei de Sud, a adus binecuvântări arhierești în cuprinsul Arhiepiscopiei Bucureștilor.

   În seara zilei de sâmbătă, Preasfinția Sa a slujit Slujba Privegherii în parohia “Sf. Cuv. Parascheva” din Voluntari, comunitate ce a fost binecuvântată în aceste zile cu aducerea icoanei Maicii Domnului Prodromiței de la schitul românesc Prodromu,  a Brâului Maicii Domnului și a mânii drepte a Sfântului Ierarh Spiridon din Corfu.

   După săvârșirea slujbei de Priveghere PS Părinte Veniamin a rostit o omilie în fața clor prezenți în care a vorbit despre viața Sfântului Ierarh Spiridon și lucrarea sa în apărarea ortodoxiei, dar și despre Rolul Maicii Domnului în viața noastră.

   A doua zi, în Duminica Tuturor Sfinților Români, Episcopul Basarabiei de Sud, PS Veniamin, a săvârșit Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie, înconjurat de un sobor de preoți și diaconi, la Biserica „Duminica Sfinților Români” din Protopopiatul Sector 3, București. Cu acest prilej, după oficierea Serviciului Divin, Preasfinția Sa a vorbit celor prezenți despre chemarea la apostolat și despre Sfinții Romani, ca urmași ai Sfinților Apostoli, în apărarea și promovarea dreptei credințe. În cele relatate, ierarhul Mitropoliei Basarabiei s-a mai referit la sfințenie, ca mod de viața și la lucrarea sfinților în viețile oamenilor.

Biroul de presă al Mitropoliei Basarabiei.

Articole recente

spot_imgspot_img

Articole similare

spot_imgspot_img
spot_imgspot_img