Ultimele știri

PS Veniamin al Basarabiei de Sud aniversează împlinirea a 45 de ani. Mesajul de felicitare al ÎPS Petru – Mitropolitul Basarabiei

La data de 11 iunie 2020, PreaSfințitul Părinte Veniamin, episcopul Basarabiei de Sud aniversează ziua de naștere și împlinirea a 45 de ani de viață pământească. Cu acest prilej ÎPS Părinte Mitropolit Petru, Arhiepiscopul Chișinăului, Mitropolitul Basarabiei și Exarhul Plaiurilor i-a transmis un mesaj de felicitare:

 

Preasfinției sale,

PS Venimamin,

Episcopul Basarabiei de Sud

 

Preasfinţia Voastră,

   La popas aniversar, când Bunul Dumnezeu V-a binecuvântat cununa vieții pământești cu frumoasa vârstă de 45 de ani, ne îndreptăm toate gândurile părintești și urările de bine și sănătate către Preasfinția Voastră, un sârguincios ierarh al Mitropoliei Basarabiei, părinte iubitor al clericilor și credincioșilor din Episcopia Basarabiei de Sud pe care o păstoriți și vrednic ierarh al Bisericii Ortodoxe Române.

   Dorim, cu această ocazie, să Vă adresăm sincere urări de sănătate, spor în activitatea ce o desfășurați și Har Dumnezeiesc din belșug, pe cărarea acestei vieți pământești, dar și pe drumul păstoririi arhierești, la care ați fost chemat.

   Rugăm pe Milostivul Dumnezeu, să Vă lumineze, și să Vă dăruiască, în continuare, aceeaşi dragoste şi aceeaşi râvnă sfântă pentru Biserică şi Neam, întru mulţi şi fericiţi ani! 

Cu părintească dragoste în Hristos – Domnul,

 

 † PETRU

 

 

Arhiepiscopul Chişinăului,

Mitropolitul Basarabiei şi Exarhul Plaiurilor

 

  Preasfinția Sa Veniamin este originar Comuna Puhoi, Raionul Anenii Noi, născut în anul 1975.

   A intrat în viața monahală la Mănăstirea Neamț în anul 2007, iar la începutul anului 2008 a fost hirotonit ierodiacon și apoi ieromonah pe seama mănăstirii Antim.

   Începând cu data de 15 ianuarie 2009 a fost numit preot coordonator al Paraclisului Patriarhal Sfântul Spiridon Nou, cu rang de Catedrală Mitropolitană din Bucureşti.

   În 28 noiembrie 2010 a fost hirotesit arhimandrit de Preafericitul Părinte Patriarh Daniel, în Catedrala Patriarhală.

   Este licențiat în Drept, Teologie și Ştiinţe Politice şi Administrative.

   În 27 februarie 2006, a obținut titlul de doctor în Teologie la Facultatea de Teologie Ortodoxă Sfântul Apostol Andrei din cadrul Universităţii Ovidius, Constanţa.

   Din anul 2003 până la alegerea sa ca Episcop în 2018 a îndeplinit diferite funcții în cadrul Administrației Patriarhale şi a Arhiepiscopiei Bucureştilor.

   Ierarhul a fost ales de Sfântul Sinod Episcop pentru Basarabia de Sud în şedinţa de lucru din 24 mai 2018 și a hirotonit arhiereu în data de 26 mai 2018.

Biroul de presă al Mitropoliei Basarabiei.

Articole recente

spot_imgspot_img

Articole similare

spot_imgspot_img
spot_imgspot_img