Ultimele știri

PS Ignatie al Hușilor a conferențiat la Chișinău

În data de 01 noiembrie 2019, a avut loc Conferința Anuală a preoților și preoteselor din cadrul Arhiepiscopiei Chișinăului, conferință organizată de către Sectorul Misiune, Pastorație și Asistență Socială al Mitropolie, preot consilier Nicolae Crețu.

Evenimentul a fost deosebit prin faptul că oaspete de onoare a  fost PreaSfințitul Părinte Ignatie, episcopal Hușilor, care a susținut, cu această ocazie, și o conferință.

Întregul eveniment a început în dimineața zilei de vineri, când PreaSfinția Sa a săvârșit, înconjurat de un sobor de preoți din cadrul Arhiepiscopiei Chișinăului, Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie, la biserica Sf. Ioan Iacob – Hozevitul din Chișinău ( paroh PC Prot. Alexei Semionov).

În predica rostită la finalul Serviciului Divin, ca un preludiu al conferinței și tematicii ce urma a fi dezbătute,  episcopul Hușilor a îndemnat pe preoții prezenți și nu numai:

  • Să ne pregătim, prin misiunea pe care noi o săvârșim, că lumea ne va fi potrivnică iar noi trebuie să rămânem ca mieii în mijlocul lupilor.
  • Să nu punem nimic, din cele materiale, mai presus de misiunea pe care o avem.
  • Să fim, prin tot ceea ce facem, purtători de pace”.

În continuare, în sala mare de ședințe a Preturii sectorului Ciocana,  PS Ignatie a susținut conferința cu tema Familia preotului și problemele acesteia în contextual unei lumi secularizate, după care a urmat partea interactivă cu întrebările venite din partea auditoriului.

În final s-a alăturat conferinței și ÎnaltPreasfinția Sa Petru, Arhiepiscopul Chișinăului, Mitropolitul Basarabiei și Exarhul Plaiurilor, care a ținut să aducă un cuvânt de mulțumire PreaSfințitului Ignatie pentru prezență și receptivitate, și l-a asigurat de faptul că în Basarabia este foarte apreciat și așteptat și cu alte ocazii.

În final, PC preot consilier Nicolae Crețu a mulțumit în numele organizatorilor, ÎnaltPreasfințitului Părinte Petru pentru binecuvântarea acordată organizării evenimentului, PS Ignatie pentru prezență, părintelui Alexei Semionov pentru găzduire la Sfânta Liturghie, pretorului sectorului Ciocana, de asemenea și tuturor celor prezenți pentru implicare.

Biroul de presă al Mitropoliei Basarabiei.

Articole recente

spot_imgspot_img

Articole similare

spot_imgspot_img
spot_imgspot_img