Ultimele știri

PS Antonie: „Unirea este binecuvântare pentru cei care au credinţă în Dumnezeu şi nu uită faptele înaintaşilor”

Duminică, 26 martie 2017, PS Antonie de Orhei, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Chişinăului, a oficiat, cu binecuvântarea Înaltpreasfinţitului Petru, Arhiepiscop al Chişinăului, Mitropolit al Basarabiei şi Exarh al Plaiurilor, Sfânta şi Dumnezeiasca Liturghie la biserica „Sfântul Ierarh Ioan cel Milostiv, Patriarhul Alexandriei” din Călăraşi (preot paroh Vasile Negru).

În cuvântul său, PS Antonie s-a referit la Evanghelia din Duminica a patra din Sfântul şi Marele Post al Sfintelor Paşti şi la Sfântul Ioan Scărarul. Vorbind folosul postului şi rugăciunii în viaţa creştinilor, PS Antonie, între altele, a spus: „Vedem din Evanghelie că postul şi rugăciunea ne apără de lucrarea diavolului. De aici înţelegem că lipsa postului şi rugăciunii ne pot face vulnerabili în faţa lucrării celui rău. Mai înţelegem că cel rău se fereşte de omul care posteşte şi se roagă lui Dumnezeu. Fără post şi rugăciune suntem slabi şi putem fi ispitiţi uşor de forţele întunericului”.

„Să respectăm rânduiala Bisericii, care ne îndemnă la viaţa curată, respectarea postului şi la rugăciune fierbinte către Bunul Dumnezeu, pentru a putea fi feriţi de vrăjmăşiile celui rău”, a îndemnat PS Antonie.

După Sfânta Liturghie PS Antonie împreună cu un sobor de preoţi a oficiat slujba de sfinţire a unei stele ridicată, în faţa sediului Consiliului Raional Călăraşi, în memoria eroilor români căzuţi pentru Ţară şi Neam. Stela a fost construită cu sprijinul dlui Mircea Cozma, preşedintele Asociaţiei cultural-istorice „Mihai Viteazul” din Prahova, prezent şi domnia sa la eveniment. PS Antonie, în cuvântul său s-a referit la semnificaţie acvilei din vârful stelei, care îndeamnă la înţelepciune, curaj şi victorie.

Cuvinte despre rolul stelei înălţate la Călăraşi a rostit dl. Sergiu Artene, preşedintele raionului Călăraşi, dl Mircea Cozma şi dna Zinaida Tulbu, vicepreşedintele raionului Călăraşi.

În după amiaza zilei, PS Antonie a binecuvântat spectacolul dedicat Unirii Basarabiei cu România din 1918, organizat de Sfatul Ţării II, Mitropolia Basarabiei şi Teatrul de Revistă „Ginta Latină” din Chişinău. Spectacolul s-a desfăşurat la Teatrul „Ginta Latină”. În cuvântul său, PS Antonie a subliniat „necesitatea de a fi uniţi dacă vrem să trăim aceiaşi bucurie pe care au trăit-o înaintaşii noştri în 1918”. „Dumnezeu ascultă rugăciunea celor uniţi în dragoste de neam şi de adevăr. Unirea este binecuvântare pentru cei care au credinţă în Dumnezeu şi nu uită faptele înaintaşilor, urmându-le pilda jertfelnică, aducătoare de bucurie şi prosperitate”.

Un cuvânt de felicitare cu ocazia zilei Unirii Basarabiei cu România a adresat şi dl Academician Nicolae Dabija, preşedintele Sfatului Ţării II.

Biroul de presă al Mitropoliei Basarabiei

Articole recente

spot_imgspot_img

Articole similare

spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img