Ultimele știri

PS Antonie: „Suntem datori să fim aproape de cei în suferinţă”

Joi, 23 februarie 2017, PS Antonie de Orhei, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Chişinăului împreună cu PC părinte Gheorghe Ioniţă, protopop de Chişinău au vizitat Spitalul Clinic de Psihiatrie din municipiul Chişinău.

Clericii Mitropoliei Basarabiei s-au întâlnit cu directorul Spitalului, dl Victor Furtună şi dnii vece-directori Mihai Condraţchi şi Iurii Pavlov. Dl director Victor Furtună le-a vorbit clericilor despre specificul activităţii spitalului şi problemele pe care le întâmpină instituţia pe care o conduce în procesul de îngrijire şi tratare a celor 730 de pacienţi.

PS Antonie a menţionat că scopul vizitei este de a lua cunoştinţă de greutăţile cu care se confruntă instituţia medicală şi a identifica modalităţile prin care slujitorii Bisericii se pot implica pentru a ajuta acest spital. Referindu-se la activitatea medicilor, PS Antonie, între altele, a spus: „Ştim că aici se află o categorie specială de bolnavi. Sunt confraţii noştri, care au nevoie de ajutorul celor din jur. Nu este simplu să lucraţi cu ei. Faptul că activaţi în această instituţie arată că sunteţi oameni deosebiţi, oameni de jertfă, oameni care iubiţi meseria de medic, activitate care reclamă, în primul rând, dragoste şi dăruire. În calitatea noastră de creştini, suntem datori să fim aproape de cei în suferinţă. Ne vom strădui şi noi să vă ajutăm, cu ce putem”.

Clericii Mitropoliei Basarabiei au adus în dar peste 250 kilograme de mere proaspete, atât de necesare pacienţilor de aici. Merele au fost donate de un bun creştin din satul Ocolina, raionul Soroca, pe nume Vasile Eftodi.

PS Antonie a vizitat şi blocul alimentar al instituţiei medicale.

Biroul de presă al Mitropoliei Basarabiei

Articole recente

spot_imgspot_img

Articole similare

spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img