Ultimele știri

PS Antonie: „Suferim de gârbovire spirituală când vieţuim în uitare de Dumnezeu”

Duminică, 17 decembrie 2017, PS Antonie de Orhei, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Chişinăului, a oficiat, cu binecuvântarea Înaltpreasfinţitului Petru, Arhiepiscop al Chişinăului, Mitropolit al Basarabiei şi Exarh al Plaiurilor, Sfânta şi Dumnezeiasca Liturghie la Paraclisul Mitropolitan „Sfântul Ioan Teologul” din Chişinău.

În cuvântul său, PS Antonie s-a referit la textul pericopei evanghelice din Duminica a XXVII-a după Rusalii (Tămăduirea femeii gârbove).

Vorbind despre gârbovirea spirituală, PS Antonie, între altele, a spus: „De două feluri de gârboviri poate să sufere omul. De gârbovire fizică, ca cea a femeii din Evanghelia de astăzi, suferinţă care poate interveni şi în urma a unor boli a coloanei vertebrale când se înconvoae trupul, şi de gârbovire spirituală. Mai gravă este gârbovirea spirituală. Suferim de gârbovire spirituală când vieţuim în uitare de Dumnezeu, când ne ataşam în exces de cele materiale, când nu căutăm cele duhovniceşti, nu ne cercetăm conştiinţa, nu regretăm păcatele, nu ne mărturisim, când vieţuim în mod egoist fără să ne piese de semenii noştri”.

„Ne aflăm în perioadă de pregătire către Praznicul luminos al Naşterii Mântuitorului nostru Iisus Hristos şi suntem chemaţi să venim către această sărbătoare pregătiţi. Să cerem ajutorul lui Dumnezeu. Să ne cercetăm cu atenţie viaţa noastră, să ne curăţim haina sufletului în Taina Sfintei Spovedanii. Să ne luminăm sufletele pentru Pruncul Iisus”, a îndemnat PS Antonie.

În cadrul Sfintei Liturghii au fost înălţate rugăciuni pentru sufletul adormitului în Domnul a robului lui Dumnezeu, Regele Mihai I al României trecut la cele veşnice la 5 decembrie 2017 şi înmormântat, la 16 decembrie 2017, în noua Necropolă Regală de la Catedrala Arhiepiscopală din Curtea de Argeş.

Biroul de presă al Mitropoliei Basarabiei

Articole recente

spot_imgspot_img

Articole similare

spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img